Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 31 Oct 2010, 22:23

La peste cu Trolebuzu'

- Vedeti , mah , ca merge si Trolebuz cu noi . Ajunge maine seara , dupa ce ne asezam noi .
- Cine , mah ???
- Trolebuz . Nu v-am zis de el ?
- Nu ! Cine dracu'i asta ???
- Eeeee , v-am zis , da' n-ati retinut voi . E cumnatu' lu' sor-mea . Un bezmetic !
- Si .... de ce-i spune Trolebuz ?
- Pai .... vorbeste numa' ,, aiurea-n Tramvai " !
- Hahahahahahahaha !!!! Si ce dracu de lagatura are cu trolebuzu' ?
- N-are . N-are legatura nimic din ce spune baiatu' asta cu ce se vorbeste in juru' lui .
- Mah,-i nebun ?
- Nu e , da-l dracu' ! E ciudat ! Tu zici una , astepti , ca omu' deh , sa-ti raspunda normal , el o ia prin ,, ambrozie " . I-a zis si tac-su sa-si faca un control la cap !
- Taticule , sa fii sanatos cu ciudatu' tau cu tot , il ,, administrezi " cum stii !

Cu gandul la ciudatul cumnat al lui Cristi , cel ce urma sa se alature taberei noastre , ne vedem in continuare de ceea ce aveam de facut : momeli , cazarmament , provizii , locul exact al taberei , barcile si motoarele , etc . Cum facem de fiecare data .

Luati cu gandurile , cu planurile , n-am dat mare importanta . Pacat . Trebuia !

Ajungem pe la 7 00 unde ne propusesem . Ne aflam la Oltina pe bratul Epurasu . Un loc de vis , un loc linistit , beneficiam si de canalul de confluenta dintre lacul Oltina si Dunare , iar amatorii de spinn nu trebuiau decat sa-si ,, spele " nalucile la confluenta acestora doua ca puteau lejer asigura masa de seara .

,, Fixistii " dadeau de pe malul taberei sau trecuti cu barcile de pe malul de vis-a-vis . Crapu' si caras ,, punctabil " dadea Dunarea ca-n cele mai bune zile ale Ei .

Daca la 7 00 eram ajunsi in tabara , cu toate-ntinse si gospodarite , cu ,, tabietul " de 50 grade destupat , ca orice intrare-n ,, balta " , la 9 00 eram deja cu ,, manile-n sculi " . Deh ! Era prima zi si ,, dadeam pe foc " sa mirosim a peste . Stiti cum e !

Ne-am decis sa renuntam la masa de pranz si sa facem din cina o masa consistenta , urmand ca abia de maine sa respectam un program bine stabilit . Azi dam la peste ,, full " !

...................................................

Spre seara , in jur de 6 30 ii suna telefonul lui Cristi :

- Da mah . Unde esti ?
- ..........................
- Ai ajuns in Oltina ?
- ............................
- Mergi pana iesi din sat . ..... hai ca te tin la telefon ......
- ...........................
- Ai iesit ?
- Ai gasit pensiunea Andreea ?
- Bun !!! Acu' o iei pe dig la stanga si mergi cam 5 km . Unde face digu' la stanga tu cobori pe rampa . Hai ca ne gasesti usor ! Ai sa vezi masinile si corturile !

- ............................

N-apuca asta bine sa inchida telefonul ca vedem o dara de praf pe coama digului . Pe masura ce se apropia distingem doua faruri ce saltau turbate in zdruncinaturile provocate de sleauri . Venea Trolebuz cu peste 80 - 90 km/h ..... pe dig !!!

- Mai nene , asta-i sanatos ?
- V-am zis ca nu-i ! Da' nu-i baiat rau . E de bani gata , i-a facut tac-su un service auto si i se rupe lui de piese bulite sau tobe rupte la BMW-eu .
- Taticule , ti-am spus , daca-i diliu , ori te speli pe cap cu el , ori il legam de pom pana plecam d-aici ! Sa fie clar !
- Stai , mah , linistiti ! E ciudat ! Atat ! Nu-i baiat rau . O sa vedeti voi .

Ce sa mai apucam sa vedem ...... ca vedem un BMW in ,, picaj " de-a dreptul de pe dig pe rampa ce ducea in tabara . Se apropie periculos de rapid si opreste cu frana de mana rasucind masina in dreptul primului cort . Sare fericit din masina ( netinand cont ca deja-i atarna spoileru' pe langa roata ) si intinde mana ferm :

- Ionut !
- ..... Noroc .
- Ce faceti aici ?
- ..... Bine ! .....Tu ?
- Uite ..... m-a enervat unu' pe autostrada cu-un Lexus .
- ????????????
- Daaaaa ! M-a enervat rau de tot ! Al dracu' nici nu tinea banda cum trebuie .
- Asa , .... si ?
- Si-am ajuns . Ati luat ceva ?

Nici nu venise bine si ne daduse cu ,, zecimale " . Ne uitam unii la altii incercand sa vedem care ,, s-a prins de faza " . Toti insa aveam fetele cazute !

- Ia , mah , unde-i juvelnicu' ?
- Mai baiatule ! Ho !!! ....... Opreste motoru' , ia o gura de tarie , schimba-te , stai pe scaun si vorbim .
- Da . ..... I-am vazut p-aia mai la vale . Aveau ceva prins ! Peste mare !
- Cum dracu' ai vazut tu ce-aveau aia ? ,, Zburai " pe dig si ne zici c-ai vazut si ce-au prins ?
- Am vazut , cum sa nu ? Al dracu' spolier ...... . Abia l-am schimbat !
zice noul venit intorcandu-se brusc catre masina si lasandu-ne pe noi prada celei mai mari uimiri din ultimii 10 ani ..........

Moromete , probabil cel mai serios pescar din lume deja pocnea de nervi . Ma apropii de el si-l rog ca-n numele lu' Cristi sa ramana calm . Accepta cu o conditie : sa se ,, bage-n seama " cu Ionut . Nu avem d-ales si preferam varianta asta decat una mai putin diplomatica . Mare cum e , cu vocea baritonala incepe impunator :

- Bai n-auzi ! Da' de ce-ti spune Trolebuz ? C-asa am auzit ca te striga lumea !
- Dracu' stie .
- Cum adica ?
- Pai nu stiu , si gata !
- Esti pescar ?
- Da , normal ! Stai sa vezi ce scule am . Le scot acu' !
- Lasa-le , dracu' de scule , ca si-asa nu mai dai la peste in seara asta . Stai jos , sa vorbim !
- Ba dau !!! D-aia am venit ? Sa vorbesc ?
- ...... scoate-le , nene , scoate-le ! Da' vezi ca ne-apucam de curatat cartofi . Tre sa si mancam .
- Io nu mananc . Am mancat pe drum .
- Ce-ai mancat mah ?
- O Poiana cu Lapte .
- ........ Fratioare , ..... sa-ti fie de bine . Noi mergem la masa . Tu faci ce vrei .
spune Moromete total dezarmat ....... intorcand spre mine acea privire ce stim ca este preludiul unui scandal de zile mari . M-am panicat pe moment dar mi-am propus , atat cat o-i putea , sa fiu ,, tampon " intre vechiul meu amic si acest ,, new entry " total bezmetic .

Ne indreptam spre ceea ce pregatisem ca fiind vatra taberei si incepem a ne gospodari cum ne-am obisnuit . Unul curata cartofii , altul strange lemne , altul ... aia , altul ..... aia , samd . Ne era foame si ne grabeam spre spritul si sueta de seara . Ne stim intre noi bine si nu mai este nevoie de indemnuri . Fiecare stie ce-are de facut . Insa apare Trolebuz agitat :

- Ia uite , nene , ce scrie pe nada asta , cica e pentru mreana si albitura !
- Asa , si ? Nu aia trebuia sa scrie ?
- Pai eu am venit la rapitor !
- ?????????? Pai ..... si-atunci la ce-ai mai luat nada ?????
- I-am zis lu' ala la magazin sa-mi dea ceva bun de nada . Uite-al dracu' ce mi-a dat ! Mreana-mi trebe mie ? Mie nu-mi place mreana !!!
- ..... Mai baiatule . ..... Uite care-i treaba : noi nu ne pricepem asa bine si ne-am apucat de facut mancarea . Vorbim p-orma . Ok ?
- Da , ok !

..........................................

Pret de cam 1 ora , timp in care am terminat de pregatit masa , a fost relativ liniste . Trolebuz isi pregatea sculele , noi mosmondeam la ,, bucatarie " , toate bune si frumoase . Ne punem in farfurii , ne scoatem paharele , dam ,, cep " unui vin negru de exceptie si unei butelci de tarie si ne asezam in scaune sa mancam . Fireste , cum banuiti , apare Trolebuz zambind spunand ....... :

- Frate , da' mi-ati facut o poftaaaaaaa ...................

In nicio secunda ni se urca la cap ! Moromete deja-i in prag de ,, suicid " , ne uitam in plen urat pe Trolebuz ..... iar acesta , inspre binele lui , decide sa renunte la masa de seara ......... .
A urmat o seara plina de aiureli ale acestuia . Nu are rost sa va povestesc , si poate nici nu as avea cum . Tipu'-i imposibil de descris . Este un personaj absolut ,, electric " , absurd , bezmetic si niciodata nu stii limpede la ce-i e capu' . Cristi , saracu' , din priviri ne tot cerea scuze pentru .. ,, inconvenientul " la care eram supusi , era perfect constient ca ametitul de cumnat la sora-sii ne dadea total peste cap tabieturile si linistea pescuitului din acel week end . N-aveam cum sa ne suparam pe el , Cristi este un tip de nota 20 . N-avea nicio vina si stiam asta . Urma sa suportam in continuare .

- Ia fiti atenti ce scrie pe eticheta asta : Do not store into the sun light !
- Ce mah ?????
- Cica sa n-o pui in soare !
- Ce sa nu pui in soare , nene ?
- Ce-i aia ???
- Asta , nu vezi ?
- ..... Mai nene , ce sa vad ?
- Asta , domle , asta !
- Trolebuz ! Asculta acilea ! De un' sa stim noi ce citesti tu ? Zii frate inainte despre ce e vorba , ca al'fel nu ne intelegem .
- ...... Eeee . Nimic . Citeam pe asta .......

Asa a tinut-o toata seara . Citea toate etichetele de pe orice purta eticheta . Oricat se straduia el , sau oricat ne straduiam noi , nu reuseam deloc sa gasim o modalitate eleganta de comunicare cu individu' . A simtit si el asta si refula ..... citind etichete . Intr-un fel ma enerva , intr-un fel mi-era mila de el . Un om strain in propria-si existenta . Deja ma intrebam daca nu-i cumva o forma de autism !

............................................................................................

A doua zi dimineata ne trezim plini de elan si ne reasezam lansetele , care pe ce mal voia sa dea la peste . Cum spuneam , amatorii de spinn plecau in gura canalului , iar cei de stationar ne grupam cate doi de-a lungul malului . Ca sa-l tin departe pe Trolebuz de Moromete il invit pe acesta sa treaca in dreapta mea . Moromete se asezase amonte , in stanga , la cca 50 m de mine . Plus inca vreo 10 - 15 m pana la urmatorul post , cel in care urma sa-l asez pe Trolebuz , insemnau cam 65 - 70 m . Era distanta ideala ce se putea afla intre cei doi .

Cam dupa vreo doua ore de pescuit il simt trecand prin spatele meu pe Trolebuz . N-am dat mare importanta , credeam ca se duce in tabara . ..... Aiurea !!! Curand il aud pe Moromete :

- Baaaaah ! Tu te-ai lovit la cap ?

Sar din scaun , ma reped catre cei doi si-i surprind discutand ,, amical " . Trolebuz cu un tonus vesel si naiv , Moromete negru de nervi si siderat la maxim :

- Hai nu fii ! Vrei ?
- Mai nene , esti cu capu' ? Ai baut din Dambovita ?
- Ce-aveti , mah ? Ce s-a intamplat ???
- Auzi la asta ! Cica sa-i dau lansetele mele , sa dau io cu ale lui , c-a citit el pe eticheta ca nush ce actiune au ale lui si el are plumbii mai grei !!!!!
- Da , asa am citit . Ale mele nu poa' s-arunce departe plumbii care-i am la mine .
- Mai Trolebuz , mai nene , hai , vino-ncoa . Hai sa vorbim . Baiatu' asta , Moromete , nu-i place sa-l deranjezi . Lasa-l . El da la peste , noi la fel , ..... hai sa mergem .
- Da' nu-l deranjez , domle , i-am spus daca vrea sa-mi dea mie lansetele lui , c-am vazut ca-s mai solide . Si-nainte sa i le cer am citit eu pe etichetele de pe ele ce actiune au si se potrivesc cu plumbii mei . Sa mor io , al'fel nu i le ceream ! Zau !!!
- Bah ! Ia nu mai citi tu toate alea si pune mana si da la peste ! Lasa-ma in pielea mea-n pace !
se rasteste Moro .

Trolebuz simte c-a depasit limita si ma urmeaza docil catre locurile noastre de pescuit . Simt ca-n curand or sa-mi scape lucrurile de sub control si decid sa vorbesc cu Cristi . Deocamdata asta-i cu barca plecat dar o rezolv la masa de pranz . Trebuie !

Putin inainte de pranz , inainte de a veni in tabara cei plecati cu barcile , il aud iarasi pe Trolebuz trecand prin spatele meu catre postul lui Moromete .

- Ce faci , mah ? Un' te duci ?
- Ma duc pan' la baiatu' ala sa-i spun ceva .
- NUUUU ! Spune' mie , lasa-l in pace ! ..... Zii , ce-ti trebe ?
- Daca nu-mi da lansetele , poate-mi da niste plumbi de 60 - 70 grame , c-am citit pe alea ca se potrivesc .
- Vino-ncoa ca-ti dau io . P-ala lasa-l in pace ...... E mai bine , iti spun io .

Liniste fiind Moromete aude dialogul meu cu Trolebuz . Peste cateva minute , dupa ce-i dau plumbii astuia imi suna telefonu' :

- Pictore , taci s-asculta ....
- Zii !
- Io , p-asta . ..... daca ma mai freaca mult la cap il tai bucati si dau la salau cu el ? Va e clar ???
- Mda ..... mi-e clar .
- Bai , nene , io nu glumesc !!! Ma scoate din sarite !!! E cretin rau de tot ! E sefu' cretinilor . Auzi , cica i-a facut tac-su service ! Vai soarta la masinile-alea de intra la el !
- Mda ..... tac si-ascult ..... nu zic nimic !
- Pai ce mama dracu' sa zici ? Taci !!! Si tine-l departe de mine ca iese urat !
- Hai , gata , mah , si tu ! ....... Gata !!! L-am adus io ? Vezi-ti de mosmoandele-alea si nu-l baga in seama . ..... Gata !!!
urlu eu obosit in telefon , obosit de situatia creata si de faptul ca nu puteam decat sa asist neputincios la adancirea conflictului dintre cei doi ( ahhhhh , Cristi , fiti-ar cumnatu' lu' sor-ta de ras , unde umbli ??? ) .

N-apuc sa inchei vorba ca-l simt langa mine pe Trolebuz :

- Fii atent ce scrie pe asta .................
- Ce dracu'-i aia , mah ?
- Asta , eticheta de la nada !
- Ma pis pe nada ta ! Arunc-o-n Dunare si vazi daca prinzi ceva ! Daca prinzi e buna , daca nu prinzi nu-i buna ! Si cu asta basta ! ..... Ce dracu' citesti toate alea ???
- Da' tu ce-ai ?
- Nervi !!! Nervi am !

...................................................................

N-are rost s-o lungesc , de la pranz de cand a venit Cristi si pana in urmatoarea seara cand am plecat spre casa i l-am pus astuia-n barca ,, sa vada de el " . Cu scurtele contacte de seara si din timpul meselor in tabara .... ne descurcam . Si daca desfaceam vre-un vin Trolebuz isi aducea aportul la sprit ..... citindu-i eticheta !!! Eram exasperati ! Asta ce prindea citea . Moromete-l lua la misto :

- Bai Troleu , ai niste hartie igienica ?
- Am , cum sa nu ?
- Ia , ad-o-ncoa , ca-mi trebe .
- Imediat !!
- Asa . Multumesc frumos .

Trolebuz , plin de solicitudine , sarea din scaun fugea catre masina actionand centralizata facand sa clipoceasca ,, un milion " de luminite la BMW-eu odata cu nush ce bip-uri si claxonele si claxonetute , si se intorcea la fel de iute cu sulul de HI . Moromete-i multumea profund si se facea ca patrunde-n padure . La nici 20 de secunde revenea :

- Bai, n-auzi , asta de care-i ? Din doua foi sau din trei ? Unde-i eticheta ?
- Pai n-are fiecare sul eticheta . Scrie pe bax , si baxu-i acasa , ca nu le-am luat pe toate cu mine . Da' daca vrei sun sa aflu !
- Numai , lasa . Multumesc . Vad io de care e !

Bineanteles ca ne umfla rasul , pe Cristi la fel , situatie stanjenitoare dar ne faceam ca radem de ceva petrecut pe parcursul zilei . Speram ca Trolebuz sa nu se prinda si cred , imi place sa cred , ca nu s-a prins .

............................................................

Strangem alene tabara . Alene , agale , satisfacuti de capturi , dezamagiti de faptul ca trebuie sa plecam , bulversati de inedita participare a lu' Trolebuz , plini de sperante pentru data viitoare , etc .

Lu' Trolebuz i-a luat cel mai putin sa stranga . Era evident ca nu-i priise Dunarea , era clar ca nu-l mai avem vreodata cu noi ( Doamne Ajuta !!! ) , sarea si se-nvartea ca un titirez prin tabara facand supozitii referitor la ce masini o sa-l incurce pe el pe autostrada , pomenea despre niste ,, scule-de-sclue " cu actiune maaaaaaare pe care o sa si-le ia el saptamana viitoare , si tot asa .

Cum-necum , cu bune - cu rele , ne indreptam spre el sa ne luam la revedere . Dintr-o data izbucneste :

- Nu mai vin la Dunare cu voi !!!!!
- Ce-ai , mah ?
- Nu mai vin deloc !!!!!
- Mai baiatule , vii .... nu vii ..... sa fii sanatos ! Am venit sa-ti strang mana , sa-ti zic ,, La revedere " ! Ce-ai ?
- Io plec primu' ! Plec chiar acu' !!!
- Auzi , mah ? ....... Ia pleaca tu primu' ! Hai !!! Ia-ti viteza ! Da-i drumu' , nebunule ce esti !!!!! Si daca vreodata ma mai vezi pe Dunare sa pleci la Predeal , auzi ???
se enerveaza Moromete si tipa la Trolebuz .

Trolebuz tasneste in BMW si pleaca starnind praful de pe dig mai abitir ca la venire . Ramanem ,, tampiti " de reactia acestuia si ne intoarcem privirile catre Cristi :

- Frate , asta-i sigur neam cu tine ?
- Da , nene , da ! Nu-l mai iau niciodata , promit !
- Da' nu tre sa promiti tu ca-ti promit eu solemn ca nu-l mai iei !
zice Moro facandu-l iarasi pe Cristi sa plece vinovat privirea .

Ne terminam si noi de strans catrafusele si-o luam incet pe dig catre asfalt . Ajungem la drum , o luam la dreapta catre centrul comunei si ne pregatim de drumul lung catre casa . In centrul comunei , exact pe axul drumului se afla o fantana pe care o ocolesc cele doua sensuri de mers . Ajungand in punctul in care vedem fantana ......... mai vedem BMW-ul lui Trolebuz infipt in aceasta !!!!

Oprim speriati , sarim din masini , ne stracuram agresiv prin multimea de oameni si reusim sa ajungem la acesta . Trolebuz ..... era bine . Ii curgea putin sange din nas in urma impactului cu air-bag-ul , speriat , ..... dar atat ! Il scoatem din masina , il intindem pe jos sa-l ,, verificam " , ii dam doua palme sa-si revina si ...... isi revine . Poate vorbi :

- Ce-ai patit , mah ?
- ..... Nu stiu . Cre' ca m-am lovit .
- Te-ai lovit pe dracu' . Ai avut accident !
- ..... Ce accident ?
- Ai nimerit in fantana !
- ..... Care fantana ?
- Bah , da-o dracu' de fantana ! Esti bine ??? Te doare ceva ???
- ..... Nu ma doare nimic . Sunt bine !
- Cum ai facut , mah , de-ai nimerit in asta ? N-ai vazut-o ????
- ..... Nu . Nu eram atent .
- Da' ce faceai , mai , manca-ti-as ? Unde erai atent ?
- ..... Citeam ..... o eticheta de la briose .

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 01 Noi 2010, 10:59

Citeam ..... o eticheta de la briose .
singura concluzie logica este:
"Cititul dauneaza grav sanatatii" :lol: :lol: :lol:
S'altare și bunăstare !

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 01 Noi 2010, 14:31

Batrinelul agasant … s-au despre placera sadica de a pescui C&R

O zi insorita de martie, chiar calduroasa … atit cit poate fi o zi de primavara, urma sa ne scoata pe malul Prutului. Il sun pe Guta, punem la punct detaliile … vom pescui la vetrica, cu ce ajungem la locul de vetrica, cum scoatem vetrica, unde ar fi mai bine de pescuit cu vetrica . Suntem pescari cu oarece experienta pe Prut si stim ca echipa ideala e de doi, doi trebuia sa fim.

Se face si ziua, ne intilnim la gara, urcam in tren, dar se intimpla se ne intinim in tren cu un cunoscut al nostru, asa ca obligatii de ultim moment ni l-au alaturat si pe al treilea ...

Noi, pe Prut, prin vetrica intelegem larva de rusalie. Detalii despre larva de rusalie puteti afla citind http://www.superpescar.ro/index2.php?op ... &mag_id=10 (paginile 38-41) cu mentiunea ca numai toamna, cind apa e scazuta, poti intra in apa sa sapi, temperatura apei fiind suportabila si larva la adincimi de 1-1,5 metri. Precizez ca exista diferente notabile intre ce vedeti in revista si ce se intimpla primavara pe Prut.

Cindva am si pozat vetrica, linga o rigla si intr-un recipient cu apa:
Imagine

Inca 2 poze cu vetrica (pusa pe o cutie in care sunt niste coropisnite):
Imagine
Imagine

Primavara apa este mult mai rece si crescuta asa ca larva de rusalie se gaseste la 3-4 metri adincime si asta inseamna o scula cu coada lunga de 5 metri. In plus, pentru ca milul scos sa nu fie spalat de apa, se foloseste o scafa in loc de lopata. Toata treaba asta presupune ceva munca si dureaza. Ca sa mai poti si pescui in ziua aia trebuie sa scoti cit mai putina vetrica si asta inseamna sa eviti sa scoti momeala mai mult decit pentru doi pescari. Ideal e sa mearga cite doi pescari, unul sapa si celalalt cauta in milul scos si cind primul oboseste intra celalalt la lopata. In unul, se prelungeste timpul, scoti o lopata de mil, alegi vetrica din mil, te speli pe miini si mai scoti o lopata. (Te speli pe miini, pentru ca altfel murdaresti coada lopetii, si apoi coada lopetii iti murdareste hainele.)

Asa cum spuneam … s-a intimplat sa mergem 3 oameni. Am mers cu trenul si apoi, de la gara, ne-a preluat o caruta care ne-a dus la locul de scos vetrica, cale de vreo 6 km. Tot la carutas aveam si scafa cu care urmam sa scoatem vetrica.

In tren s-a intimplat insa si am intilnit acel batrinel, care a insistat sa mearga cu noi. Visa locuri noi, pesti multi si transport asigurat. Pina la urma l-am luat cu noi in caruta si asa a ajuns si el pe locul de vetrica.

Acolo a stat, nu aveam doua scafe sa-i punem la sapat pe cei doi … lipiciosi. De altfel nici nu s-au aratat interesati de vetrica si nici de bagat cel putin miinile in noroi dupa ea … ca era o temperatura pozitiva cu o singura cifra in aer (si la fel in apa). In plus aveau rime, viermusi … si o virsta respectabila (la care chiar ne era frica sa-i lasam la sapat in buza apei Prutului) .
Sa tot fie vreo 12 ani de atunci, si uitati ca astazi nici eu nu m-as mai baga la vetrica ... Din fericire nici nu mai sunt nevoit sa sap dupa astfel de momeli ... ba chiar imi place spinningul (mai ales la vreme de toamna tirzie-iarna-primavara).

Dupa vreun ceas jumate, timp in care amicii nostri ad-hoc masurau malul Prutului, am plecat spre locul de pescuit cale de vreo doi km. Deja mosul amator de taxi cu tractiune animala a inceput sa circoteasca. Ne-a amenintat ca ramine acolo si (din partea noastra) putea sa ramina.

Ajunsi pe locul de pescuit a inceput spectacolul. Banuiam ca mosul e pescar pirit, insa a trebuit sa intinda sculele ca sa ne convingem. Avea o undita de 4 metri si o lanseta. Pe lanseta o mulineta mica cu vreo 20 de metri de fir de 0,5 (poate chiar mai putin) … ca Prutul poate avea pesti mari si sa nu-i rupa firul. Ce a urmat nu e greu de ghicit , nici o trasatura pentru el, desi, intr-un tirziu, i-am dat si citeva vetrici . Mosul pe linga noi, ne intreaba de fir, despre cirlig, despre plumb, ma durea capul de gura lui. Cind nu era linga noi striga dupa ajutor, ca i s-a incilcit firul, ca nu stie sa puna momeala in cirlig, ca nu-i sta bine plumbul. Cind i-am dat vetrica s-a bucurat, insa ne-a chamat sa o punem in ac, o data pe mine, apoi pe Guta. Striga in gura mare dupa noi, doi pescari care pretuiesc prezenta discreta pe malul apei

Eu si Guta, recital, nu trecea sfert de ora fara cel putin un peste … marea majoritate eliberati. Stiu ca am retinut atunci 5 platici trecute de 500 grame bucata si Guta cam la fel. In rest, eliberat tot, sa tot fi fost 20 – 30 bucati eliberate. Inca de la primii pesti eliberati a inceput circul. Mosul ne roaga:
- Mai baieti, nu-i mai aruncati, dati-mi mie !
- Nu mosu, pentru ca noi ii eliberam ca fiind prea mici, daca ti-i dam nu mai au nici o sansa sa mai creasca.

Dupa alti citiva pesti eliberati in ciuda rugamintilor acestuia, mosul s-a calmat. Nu a mai vorbit cu noi pina la plecare. Statea incordat, cu ochii pe scule, poate prinde si el macar un pestisor. N-a prins, si la fiecare peste eliberat de noi vedeam cum creste in el nemultumirea, vetrica nu i-a mai trebuit si nici sa i-o punem noi in cirilg nu a mai cerut. Ba chiar, la un moment dat, aveam impresia ca eliberam ca sa-i facem in ciuda. Amicul Guta, dupa un peste eliberat, mi-a zis ca avea dreptate mosul si pestele era destul de mare … numai ca si el facuse la fel la precedentul eliberat.

Am stabilit ora la care urma sa plecam, stiind ca celalalt amic al nostru are nevoie de 45 de minute pentru a-si stringe sculele.

Mosul nu credea ca n-am tocmit caruta sa ne duca inapoi … si aveam vreo 5 km de mers pina la gara. Din nou ne-a amenintat ca ramine acolo si a primit acelasi raspuns. Am ajuns la gara, l-am vazut urcat in tren si … asta a fost. De atunci l-am mai vazut de citeva ori, insa niciodata nu am mai vorbit , nici vorba sa mai mearga unde merg si eu.

mircioneolt
veteran
veteran

Mesaj de mircioneolt » 01 Noi 2010, 18:04

modigliani nota 20 pt povestit :lol: :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 22 Noi 2010, 10:47

v-ati gandit vreodata ca urmatoarea iesire la pescuit ar putea fi si ultima? poate ar fi bine sa o faceti din cand in cand , nu de alta dar o pregatire mentala prealabila va poate salva viata mai ales cand pescuiti din barca la stiuca toamna tarziu ;) deci, ce a-ti face daca a-ti cadea din barca dimineata la prima ora cand afara sunt doar putin peste zero grade si apa are doar 8 grade celsius? la sfarsitul zilei o sa va spun si cum am procedat eu ieri ca sa mai pot scrie acest mesaj :)

marlin
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de marlin » 22 Noi 2010, 10:59

si eu care ma gandeam la un caiac, i-mi dai de gandit .

Striper
veteran
veteran

Mesaj de Striper » 22 Noi 2010, 11:15

Aventuri pe 4 roti: 3 bibani, 2 castraveti si o masina break

Ok, nu e nimic de aici vrajeala. Mi s-a intamplat acum 2 ani, evident, tot cu Nelu, amicul meu. Nici celelalte povesti nu erau scoase din burta. Iar cine nu crede, sa fie sanatos. Acum, de exemplu, o sa va relatez o zi memorabila – atat amuzanta, cat si… mortala in acelasi timp. Asta datorita unei masini foarte speciale…

Nu e prima oara cand merg cu Nelu la pescuit. Am fost de atatea ori, ba cu Niva mea, ba cu Opel-ul lui, depinde daca mergeam pe coclauri sau nu. Azi a ramas ca vine el sa ma ia cu masina lui. M-a sunat aseara si a zis ca si-a luat o masina noua, un break mare si incapator si ca vrea s-o testeze azi la pescuit. Mergem spre Oltenita, undeva la Cascioarele. E asfalt cica pe tot drumul, asa ca nu avem nevoie de cine stie ce masina de teren.

M-am trezit de la ora 4:30 si beau un Cappuccino 3 in 1 asteptand sa sune Nelu. Am pregatit lansetele, am luat rame si viermusi, mamaliga, tot ce trebuie. Am pus la pachet si ceva haleala, niste conserve de pate, branza, rosii, ceapa, niste snitele si vreo 10 beri la cutie. Tot bagajul asteapta cuminte langa usa. Termin cafeaua si Nelu, surprinzator de punctual, ma suna si cobor in strada. E cald si senin, soarele inca nu a rasarit – cred ca ne asteapta o zi frumoasa de iunie!

Vad doua faruri si se opreste in fata scarii ditamai masina break, cu numere de Germania. Habar nu am ce marca este, dar pare cam dubioasa. Ma uit mai bine si vad o cruce si un scris in germana, niste numere de telefon… “Bestattungsdienst Karlâ€

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 22 Noi 2010, 11:18

kingofbeasts scrie:deci, ce a-ti face daca a-ti cadea din barca dimineata la prima ora cand afara sunt doar putin peste zero grade si apa are doar 8 grade celsius? la sfarsitul zilei o sa va spun si cum am procedat eu ieri ca sa mai pot scrie acest mesaj :)
hui.... greu de zis, n-am avut pana acum "placerea" asta. presupun ca as incerca mai intai sa ma urc inapoi in barca, ceea ce cred ca ar fi foarte foarte greu, eventual m-as descalta si poate as incerca sa scap de haine groase care se imbiiba cu apa repede si te trag in jos, ca sa pot sa inot mai bine... la urma urmei, cred ca as incerca sa inot spre mal tragand cumva barca dupa mine si folosind-o ca pe un colac de salvare... cred! dar sper totusi sa nu am ocazia sa aflu vreodata... :lol:

crysst
veteran
veteran

Mesaj de crysst » 22 Noi 2010, 11:39

kingofbeasts scrie:v-ati gandit vreodata ca urmatoarea iesire la pescuit ar putea fi si ultima? poate ar fi bine sa o faceti din cand in cand , nu de alta dar o pregatire mentala prealabila va poate salva viata mai ales cand pescuiti din barca la stiuca toamna tarziu ;) deci, ce a-ti face daca a-ti cadea din barca dimineata la prima ora cand afara sunt doar putin peste zero grade si apa are doar 8 grade celsius? la sfarsitul zilei o sa va spun si cum am procedat eu ieri ca sa mai pot scrie acest mesaj :)
mi s-a intamplat....s-a spart barca (noroc ca avea 2 camere) eram sub baraj pe olt si ddusera si drumu la braj....noroc ca erau unii pe mal si mi-au aruncat o lanseta si m-au tras la mal ca ma tragea apa sub baraj...era tot noiembrie si tot frig....am ajuns repede la masina, m-am dezbracat si am dat drumu la motor sa se incalzeasca....in final otul a fost ok...nici macar o raceala nu am prins.
Dar daca ma gandesc....se putea termina tragic...mai ales ca eram incaltat in cizme sold si aveam o geaca groasa (pufoaica) pe mine

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 22 Noi 2010, 12:25

crysst scrie: mi s-a intamplat....s-a spart barca (noroc ca avea 2 camere)
din neant? sau a patit ceva de la o neatentie...apa era rece deci nu a fost de la soare...da ceva detalii sa nu pateasca si altii :)

Scrie răspuns