Recomandare lanseta biban

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Laurentiu_v79
utilizator nou
utilizator nou

Recomandare lanseta biban

Mesaj de Laurentiu_v79 » 12 Feb 2013, 22:57

Salutare domnilor, as dori sa-mi recomandati o lanseta pentru pescuitul bibanului. Mentionez ca pescuiesc la biban pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui (Bicaz) si utilizez jiguri si pilkere destul de grele (8gr-14gr) pt a ajunge repede pe fundul apei atunci cand bibanii sunt cantonati la 20m adancime sau chiar mai mult. Problema e ca din discutiile cu prietenii am devenit un pic confuz in legatura cu lansetele potrivite pt pescuitul la acest rapitor, unii imi recomanda lansete rapide altii imi recomanda lansete moderate spunand ca bibanul nu are o gura osoasa ca alti pesti.. asadar nu stiu ce lanseta sa-mi iau :?
Dupa mai multe ture/cercetari prin magazinele de profil din Piatra Neamt dar si de pe internet, m-am oprit la cateva modele de lansete care cred eu ca s-ar potrivi la ceea ce vreau eu, astfel:
Cormoran ULF 2,05m 3-15gr (actiune moderata pe unele siteuri, fast pe altele)
Daiwa Infinity Q Jigger 2,10m 3-15gr (actiune fast)
Rapture Assassin 1,98m 2-14gr (actiune fast)

PS Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra, multumesc! :respekt:

florin1948
veteran
veteran

Re: Recomandare lanseta biban

Mesaj de florin1948 » 13 Feb 2013, 09:29

In conditiile la care pescuiesti cu pilkere de pana la 14 gr. si la peste 20 m adancime, dupa parerea mea nu ai ales ce trebuie.Zic eu ca lanseta trebuie sa depaseasca puterea de aruncare de 14 gr.( ca sa nu o utilizezi la capacitate maxima). E adevarat ca majoritatea depasesc ceea ce scrie pe ele, dar daca nu ? Iar ca actiune obligatoriu una fasta pentru asemenea adancimi ( implicit lungime de fir, mai ales daca e mono), mai bate si vantul, mai sant si valuri, etc.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 13 Feb 2013, 09:39

Laurentiu_v79 scrie:Salutare domnilor, as dori sa-mi recomandati o lanseta pentru pescuitul bibanului. Mentionez ca pescuiesc la biban pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui (Bicaz) si utilizez jiguri si pilkere destul de grele (8gr-14gr) pt a ajunge repede pe fundul apei atunci cand bibanii sunt cantonati la 20m adancime sau chiar mai mult. Problema e ca din discutiile cu prietenii am devenit un pic confuz in legatura cu lansetele potrivite pt pescuitul la acest rapitor, unii imi recomanda lansete rapide altii imi recomanda lansete moderate spunand ca bibanul nu are o gura osoasa ca alti pesti.. asadar nu stiu ce lanseta sa-mi iau :?
Dupa mai multe ture/cercetari prin magazinele de profil din Piatra Neamt dar si de pe internet, m-am oprit la cateva modele de lansete care cred eu ca s-ar potrivi la ceea ce vreau eu, astfel:

Incearca si asta :
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... -7844.html
:respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Laurentiu_v79
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Laurentiu_v79 » 13 Feb 2013, 10:39

In primul rand va multumesc pt raspunsuri.
@ Florin1948 - sincer sa fiu m-am uitat si la lansete care au un cw intre 5-20gr dar m-am gandit sa nu fie un pic peste ceea ce vreau eu..oricum intentionez sa folosesc fire textile.
@ MatrixVR5 - de la Energofish m-am uitat la modelele Excalibur Bass si Perch Blade, mersi de recomandare

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 13 Feb 2013, 12:41

Ceea ce a recomandat Matrix VR5 pare sa fie OK pentru tine. Numai cu actiunea nu prea m-am lamurit. Intotdeauna este bine, asa cum e bine ca blancul sa aibe rezerva de putere pe talon sa aibe si rezerva de greutate la lansare.
Matrix VR5, e bine sa mai faci recomandari si de la "Total..." ca sa nu se supere baietii pe tine (Sunline).
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

daedalus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daedalus » 13 Feb 2013, 13:47

Salut,

Poti avea in vedere si lanseta Cormoran K-Don Dropshot 2.15m 3-30g 2Buc.
Nu am vazut-o dar pare potrivita.

Toate bune!

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 13 Feb 2013, 14:30

MatrixVR5 scrie:
Laurentiu_v79 scrie:Salutare domnilor, as dori sa-mi recomandati o lanseta pentru pescuitul bibanului. Mentionez ca pescuiesc la biban pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui (Bicaz) si utilizez jiguri si pilkere destul de grele (8gr-14gr) pt a ajunge repede pe fundul apei atunci cand bibanii sunt cantonati la 20m adancime sau chiar mai mult. Problema e ca din discutiile cu prietenii am devenit un pic confuz in legatura cu lansetele potrivite pt pescuitul la acest rapitor, unii imi recomanda lansete rapide altii imi recomanda lansete moderate spunand ca bibanul nu are o gura osoasa ca alti pesti.. asadar nu stiu ce lanseta sa-mi iau :?

Incearca si asta :
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... -7844.html
Buna joarda, am si eu una si o folosesc strict la biban.

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 13 Feb 2013, 14:44

Eu am pus mana pe aceasta lanseta sa fiu convins ca merita sa cumpar un lucru pe care il doresc - Lanseta Energoteam Excalibur Spin 1,80m 5-20g .
Ma incantat foarte mult gramajul blancului - greutate: 100 gr , mai ales ca vreau sa o cumpar pentru baiat (sa fie prima lui lanseta de spinning) .
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

daedalus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daedalus » 14 Feb 2013, 09:25

Cred ca e o problema cu inelele la lanseta Energo. Mai ales dimensiunile daca nu cumva si tipul lor.

Laurentiu_v79
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Laurentiu_v79 » 14 Feb 2013, 13:11

@ Daedalus - intr-adevar lansetele de dropshot sunt f senzitive, am un Balzer Outlaw dar din pacate are 2,70m si nu-l pot folosi la pescuitul din barca. Referitor la k-Donul de la Cormoran, o sa ma interesez pe la mag de profil din oras sa vad daca il au, sa-mi pot face o parere ;)
Merci!

Scrie răspuns