Marimea pestisorului la stiuca
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori
Anu trecut in toamna am vazut pe balta unde o frecventez o stiuca de peste 7 kg prinsa la un carasel de 3-4 cm sigur nu avea 5 cm,ca i-am vazut caraseii la om si mi-a spus ca doar carasei din astia avea la Obor si n-a avut ce sa faca asa ca a dat cu ei si a dat lovitura!!!!
Cu lingurita Dolinger de 8 gr si 5 cm s-au prins stiuci intre 2 si 5,5 kg,asa ca nu cred ca momeala mare=stiuca mare intotdeauna si tot la aceeasi lingutita s-au scapat stiuci peste metru!!!!
Cu lingurita Dolinger de 8 gr si 5 cm s-au prins stiuci intre 2 si 5,5 kg,asa ca nu cred ca momeala mare=stiuca mare intotdeauna si tot la aceeasi lingutita s-au scapat stiuci peste metru!!!!
-
- utilizator nou
problema cu pestisorii mici este ca in perioadele cu activitate intensa sunt atacati de marlite,care sunt ranite rau sau chiar omorate in incercarea de a scoate carligul din gatul lor.sunt buni iarna,dar nu mai mici de 5 cm si daca se poate din specia(speciile) care constituie hrana de baza a stiucii din lacul in care pescuiesti.am incercat cu carasel pe un lac plin de clean marunt si nu am avut atac.am schimbat pestisorul cu un clean de 10 cm care a fost atacat imediat,deci.....,atentie la specia pestisorului momeala!
Carasul e "sfant"! Este un peste care se gaseste in majoritatea baltilor cu stiuca. Un caras de 15-20cm este ideal, asta in cazul in care doresti sa elimini stiucile mici. Nu e regula de baza, dar in majoritatea cazurilor e valabila.
Conteaza foarte mult ca pestele sa fie cat mai vioi in apa, ori carasul e cel care rezista cel mai mult (viu) intr-un carlig. Intotdeuna un peste viu va prezenta un interes mai mare pt o cumatra, decat un peste decedat.
Conteaza foarte mult ca pestele sa fie cat mai vioi in apa, ori carasul e cel care rezista cel mai mult (viu) intr-un carlig. Intotdeuna un peste viu va prezenta un interes mai mare pt o cumatra, decat un peste decedat.
-
- senior
gresesti eu am gasit intr-o marlita de 1 kg un caras de vreo 15 cm deci pestisor momeala mare nu e neaparat sa fie si stiuca mareCucu Ionel scrie:15-20 cm?????Pai dai la stiuca ca pe Ebru la somn?Oricat ar fi ea stiuca de mare si dorinta pescarului la fel dar nu cred ca este nevoie de caras mai mare de 10 cm.
-
- senior
Andrey,mai citeste o data ce am scris.Am zis ca nu-i nevoie!!de carasel atat de mare si,crede-ma,stiu ce afirm ca unul care da exclusiv cu viu dupa stiuca.Si apropo de marimea caraselului gasit intr-o stiuca,am gasit in una de 4 kg.un caras de aproape un kg.,pe jumate era digerat,nu stiu cum a putut inghiti un asemenea caras,dar asta nu inseamna ca trebuie sa dai cu asemenea caras dupa stiuca.Consider ca astea sunt exceptii.
Fir intins tuturor celor ce-si doresc acest lucru!
insamna ca stuka avea 3 kgCucu Ionel scrie:Andrey,mai citeste o data ce am scris.Am zis ca nu-i nevoie!!de carasel atat de mare si,crede-ma,stiu ce afirm ca unul care da exclusiv cu viu dupa stiuca.Si apropo de marimea caraselului gasit intr-o stiuca,am gasit in una de 4 kg.un caras de aproape un kg.,pe jumate era digerat,nu stiu cum a putut inghiti un asemenea caras,dar asta nu inseamna ca trebuie sa dai cu asemenea caras dupa stiuca.Consider ca astea sunt exceptii.
Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
-
- senior
- calinagape
- utilizator constant