Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de rine » 15 Noi 2017, 09:47

Tot Ii dai cu Ungaria,de model..am văzut pe F&H , poate acum un an o emisiune cu gârla aia a lor; Balaton.
Băieții au constatat că a scăzut populația de șalău in urma capturării și repopulau.luau interviuri la amatorii de pe mal care-i felicitau pentru inițiativa,că lor le place șalăul.deci și la ei se halește.dar repopulări nu interziceau.bagau experimental și mihalț.
Capturile din pozele puse de tine sunt nesimnificative pentru deltă.sa nu crezi că prinde toată lumea si se prinde mereu.cum am zis, distante mari și localizare.am luat de multe ori gherle totale.majoritatea in ieșiri scurte de 3,4 zile.si nu numai eu.de altfel așa am inceput sezonul.
Că sa nu uit:
Altceva ar trebui sa îngrijoreze:asta vara, pentru prima dată ,am auzit de la un pescar localnic că pe ghiolul Fortuna a prins în plasa somn pitic!

adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 16027
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de adrian99 » 15 Noi 2017, 10:05

da,aia de pe Balaton au oprit pescuitul industrial si l-au mentinut in continuare pe cel sportiv...cu retinere peste
la noi este invers-c&r la pescarii sportivi si liber la plase...
mai bine aparea o prevedere prin care pescarii sprortivi sa fie obligati sa duca pestele la cherhana...sa fie ajutati saracii...o duc tare greu(cu barci si motoare de mii de euro) :shock:

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Noi 2017, 10:11

Io cred ca nu m-ai inteles..
Si io halesc salau...altceva nu-mi place..Nu am nimic cu pescarii care halesc pestele prins de ei indiferent de specia-speciile care le plac lor.
Am insa cu aia de retin cu sacul , cum e tanarul din imagine..am vb cu el , si am intrebat daca la prins pe natural, si a zis ca da.I-am spus la modul civilzat ca o depasit limita legala...o zis ca au fost doi...in poze nu apare decat el, dar sa ii acordam prezumtia de nevinovatie..dar eu pot sa iti pun poze cu barci de 5 metri pline de salau si si somn braconat..Tu zici ca-i nesemnificativ, ba este extrem de semnificativ...tu ,eu, noi, de aia am ajuns sa pescuim din gherla in gherla de ''nesemnificativ '' ce este un astfel de exemplu..

Iti spun eu, in Ungaria nu vezi asa ceva...pescuyieste odata in Ungaria sau alta tara civilizata si atunci sa vezi ce gust amar ai cand vii dincoace de geam..
Inca odata bravos pt. masura no kill in Delta, sper ca maine sa fie in toata tara pina se reface pestele, atat la recreativi cat si la comerciali..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Avatar utilizator
lazarini
veteran
veteran
Mesaje: 1106
Membru din: 18 Mar 2005, 00:50
Localitate: Arad

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de lazarini » 15 Noi 2017, 10:51

Ma pregateam sa postez ceva in sustinerea lui Malin Musatescu, in ideea ca intre unul care nu face nimic si unul care macar incearca sa faca ceva il prefer pe acesta din urma.
Dar constat in propunerea de ordin de prohibitie pe anul 2018 o chestie:
- anul trecut in intervalul 01 iunie - 30 septembrie era interzis complet pescuitul cu setca in Delta - interval care imi amintesc ca a si fost prelungit, datorita conditiilor meteo:
”Se interzice folosirea uneltelor de pescuit de tip setcă în bălţile, lacurile, gârlele şi canalele de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", în perioada 01 iunie - 30 septembrie inclusiv.”
- in propunerea de ordin de prohibitie pe 2018 lucrurile stau astfel:
”Se interzice folosirea uneltelor de pescuit de tip setcă cu ochiul de plasă mai mic decât (a=70mm, 2a=140 mm) în bălţile, lacurile, gârlele şi canalele de pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării", în perioada 01 iunie - 30 septembrie inclusiv.”

Daca lucrurile stau asa cum par, atunci e o maxima porcarie, si acuzatiile conform carora se favorizeaza pescuitul comercial in detrimentul celui recreativ apar ca fiind cat se poate de credibile.

Avatar utilizator
razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de razvan m. » 15 Noi 2017, 11:52

E o aberatie sa te oblige sa eliberezi pestele prins pescuind sportiv acolo unde se pescuieste industrial. Asta era ideea postarilor mele, pentru cine n-a priceput.
Nu cred in imbunatatirea situatiei deltei prin astfel de masuri imbecile. E prapad cu plasele si situatia se perpetueaza fara oprelisti din partea autoritatilor.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Avatar utilizator
lazarini
veteran
veteran
Mesaje: 1106
Membru din: 18 Mar 2005, 00:50
Localitate: Arad

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de lazarini » 15 Noi 2017, 12:58

Amendament ARBDD la Ordinul de prohibiţie: Fără crap, somn, şalău şi ştiucă la pescuitul sportiv!
...
Surpriza a venit şi din partea unor asociaţii de pescuit sportiv
„Dacă asociaţiile de pescari şi pescarii comerciali ne-au cerut, la un moment dat, chiar să interzicem pescuitul sportiv în Delta Dunării, surpriza a venit şi din partea unor asociaţii de pescuit sportiv. Logic, aş spune eu şi chiar am apreciat acest lucru. Pescarii sportivi sunt aceia care vin la pescuit pentru trofee, pentru un crap de 20 de kilograme, pentru o ştiucă de peste 1 metru lungime sau pentru un somn de multe zeci de kilograme. Niciun pescar sportiv adevărat nu vine la pescuit pentru plevuşcă, pentru crapi de câteva sute de grame sau pentru somn de un an. Marele avantaj al acestui mod de a pescui catch and release sau, pe româneşte, prinde şi eliberează este că acelaşi peşte poate fi prins de mai multe ori. Şi din ce în ce mai mare, nu?”, a mai spus Mălin Muşetescu....
http://www.obiectivtulcea.ro/amendament ... l-sportiv/

Mdea........

adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 16027
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de adrian99 » 15 Noi 2017, 13:57

ceea ce a declarat malin are aplicabilitate pe bazinele inchise,unde apa intra si iese controlat,nu in imensitatea Deltei...
sansele de a prinde acelasi peste la un interval de timp sunt 0...
pe langa asta sa ajungi sa spui ca aociatiile de pescuit industrial ti-au cerut interzicerea pescuitului sportiv in Delta Dunarii...deja este o bataie de joc la adresa celor care merg acolo pentru placerea pescuitului(chit ca retin sau nu peste).
in loc sa cultive cereale in fostele amenajari piscicole mai bine le-ar reface si ar scoate de acolo peste pentru comercializare.asa presiunea va fi mult mai mica pe resursa vie din apele publice......genul acesta de masuri trebuie luate
sa vedeti de anul viitor anunturi de vanzare a pensiunilor...

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de rine » 15 Noi 2017, 17:52

semlecangheorghe scrie:Daca vrei sa spargi un geam iei o piatra si arunci in el.

Daca azi este randul pescarilor, poate maine vine vremea plasarilor sa suporte si ei asemenea masuri..
Important este ca a spart cineva geamul ..io asta zic, chiar daca pe unii ii trage curentul..
Pana mea Gigi,astia au greșit ținta: au spart geamul nostru:

DELTA DUNĂRII: Cotă mai mică de pescuit pentru pescarii comerciali
Publicat in: 16 Feb 2017etichete: arbdd, delta dunării, pescari, pescuit, peste
Cotă mai mică de pescuit pentru pescarii comerciali din Deltă.

Pentru că anul trecut au realizat doar 80% din cota alocată de autorităţi, pescarii vor avea parte de capturi cu peste 6% mai mici în 2017.

Astfel, cei aproape 1.200 de pescari din Deltă vor avea dreptul să pescuiască puţin peste 4 milioane de kilograme de peşte.

Dacă vor reuşi să realizeze cota mai devreme, ei vor putea solicita alocarea unei părţi din cota pentru pescuitul recreativ.

De altfel, guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu, este de părere că regulamentul de pescuit sportiv ar trebui modificat, în sensul restricţiilor impuse ca zone de pescuit şi cantităţi permise.

În prezent, pescarii sportivi pot pescui oriunde şi lua cu ei şi 5 kilograme de peşte, pe când cei comerciali trebuie să predea toate capturile la punctul de debarcare.

Cota propusă pentru pescuitul sportiv recreativ în acest an în Deltă, de 3.600 de tone, este similară cu cea de anul trecut, potrivit ARBDD.

Cu adică,dacă-s harnici..."aloca o parte din cota pescuitului recreativ"
Cine socotește frăție cota asta?
Și cum?
Ajutati-ma... :wallbash:

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de rine » 15 Noi 2017, 17:57

Și de la anul sa înțeleg că toată cota pentru recreativi,revine la harnici"?

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Pescuit NO-Kill in Delta Dunarii

Mesaj de SF » 15 Noi 2017, 18:35

lazarini scrie:Amendament ARBDD la Ordinul de prohibiţie: Fără crap, somn, şalău şi ştiucă la pescuitul sportiv!
...
Surpriza a venit şi din partea unor asociaţii de pescuit sportiv
„Dacă asociaţiile de pescari şi pescarii comerciali ne-au cerut, la un moment dat, chiar să interzicem pescuitul sportiv în Delta Dunării, surpriza a venit şi din partea unor asociaţii de pescuit sportiv. Logic, aş spune eu şi chiar am apreciat acest lucru. Pescarii sportivi sunt aceia care vin la pescuit pentru trofee, pentru un crap de 20 de kilograme, pentru o ştiucă de peste 1 metru lungime sau pentru un somn de multe zeci de kilograme. Niciun pescar sportiv adevărat nu vine la pescuit pentru plevuşcă, pentru crapi de câteva sute de grame sau pentru somn de un an. Marele avantaj al acestui mod de a pescui catch and release sau, pe româneşte, prinde şi eliberează este că acelaşi peşte poate fi prins de mai multe ori. Şi din ce în ce mai mare, nu?”, a mai spus Mălin Muşetescu....
http://www.obiectivtulcea.ro/amendament ... l-sportiv/

Mdea........
Aiurea ...

Singura masura prin care poti compara ii satisfactia , s-ar putea ca unu sa fie mai satisfacut cu un somotel de 3 kile decat unu cu unu de 15 da care isi propune sa treaca de 50 de kile somn , daca dupa atatia ani inca crede omu ca a fi pescar adevarat inseamna sa prinzi doar XXL , si mult , ii clar cat intelege :cry:

Normal , paradisu ala unde ar fi numa bucati mari si multe , cu taxe pe masura ii un vis al naibii de umed :lol: :lol:

Da , la fel ca unii crapari , stau la rand si rezerva balta unde inoata vreun record mondial, sa-l prinda ca daca nu-l tin in brate nu-s adevarati .

Scrie răspuns