parere mulineta spinning UL
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Re: parere mulineta spinning UL
3000=2500 la corp/pinioane, decat tamburul si rotorul mai mari, am una de 2500 de vreo 4 ani si e in forma maxima, rontaie, dar merge brici plus inca una de 4000 (asta da tanc) + 2 whisker. La clenoci merge orice gioarsa care aseaza firul cat de cat bine si nu-ti doboara nici mana, nu inteleg de ce atata stres 

Urasc atarnatorii!
E vorba totusi de edhipament UL ..
A'ma ori suntem UL ..ori nu mai suntem
UL..tot pana in 1000 maxim..dpmdv.

A'ma ori suntem UL ..ori nu mai suntem

UL..tot pana in 1000 maxim..dpmdv.
si eu am avut un exceler 2000 modelu simplu luat de pe cabelas de care am tras 2 ani fiind singura mea mulineta . dar dupa 2 ani a inceput sa scartie din incheieturi 

Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
S-au mutat cluburile de fite pe forum, deh!! Sa "pescuim" de la tastatura ca sa avem motive de mandrie pe garla.... Lumea nu vrea "trial and error", vrea scule de top care sa le aduca capturile fara efort.stefanflorin scrie:3000=2500 la corp/pinioane, decat tamburul si rotorul mai mari, am una de 2500 de vreo 4 ani si e in forma maxima, rontaie, dar merge brici plus inca una de 4000 (asta da tanc) + 2 whisker. La clenoci merge orice gioarsa care aseaza firul cat de cat bine si nu-ti doboara nici mana, nu inteleg de ce atata stres
RX6 & Daiwa SS owner!

ba` sincer eu cred ca placerea pescuitului n-ar trebui sa aiba de-a face cu sculele
in rest ... we are the best!
-
- veteran
Ca principiu n-ar trebui sa aiba , dar cum si muzica face cheful reusit , de ce sculele bune sa nu faca partida de pescuit placuta....pasek scrie:ba` sincer eu cred ca placerea pescuitului n-ar trebui sa aiba de-a face cu sculele
Si daca tot exista tehnologie moderna si scule top de ce ar trebui sa raminem la batul Germina si mulineta Tokoz????
Doar de dragul de-a fi vintage?

pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!
- stefanflorin
- veteran
Acu, daca stam sa ne gandim bine, fiecare da cu ce-si permite, fitza/nefitza, si da, important e sa ne simtim bine la pescuit, dar nu trebuie sa exageram totusi, majoritatea pescuim de placere nu pt. bani sau faima.
Urasc atarnatorii!
acest subiect (topic) a fost deschis pentru a afla parerea voastra referitor la cateva mulinete UL de calitate si pret medii.
sunt convins ca sunt unii care isi permit mai mult decat altii - fie pentru ca au venituri mai substantiale, fie pentru ca au cheltuieli curente mai mici.
in final am cumparat o daiwa exceler x-1000. de ce? pentru ca:
1. am gasit mai multe review-uri favorabile decat pentru principalele concurente (shimano seido 1000 fa si shimano exage 1000 fc);
2. am primit mai multe recomandari pentru modelul ales decat pentru celelalte;
3. datele furnizate de daiwa, legate de materiale si tehnologie, mi s-au parut mai substantiale decat la shimano;
3. materialele folosite la exceler mi s-au parut mai durabile (tehnologiile celor doua firme - shimano si daiwa - se pare ca dau rezultate relativ apropiate);
4. lanseta de imperechere fiind o daiwa exceler 2.1m 2-10g am presupus ca se va potrivi mai bine cu o mulineta din aceiasi gama.
fanii shimano nu ar trebui 'sa se atace'. cele de mai sus sunt parerile mele, iar eu sunt om supus greselilor
.
iata primele impresii ale mele, ca incepator in spinning, ref la exceler x-1000:
1. arata bine;
2. o parte a componentelor par a fi solide iar o alta parte ... plastic (dar nu ieftin);
3. destul de grea pentru UL (220g) - este cu putin mai usoara decat cealalta mulineta a mea (okuma avenger av30a ~265g);
4. la primele invarteli mi s-a parut ca scoate niste sunete 'necomerciale', datorate unor usoare frecari. dupa ce s-a incalzit la temperatura camerei aceste zgomote par sa fi disparut. oricum mi se pare putin mai 'zgomotoasa' decat avenger-ul (care are mai multi rulmenti);
5. frana mi se pare solida; la fel si galetul; per ansamblu pare o constructie solida.
Cam atat.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si recomandari.
Numa' bine si fire'ntinse!
sunt convins ca sunt unii care isi permit mai mult decat altii - fie pentru ca au venituri mai substantiale, fie pentru ca au cheltuieli curente mai mici.
in final am cumparat o daiwa exceler x-1000. de ce? pentru ca:
1. am gasit mai multe review-uri favorabile decat pentru principalele concurente (shimano seido 1000 fa si shimano exage 1000 fc);
2. am primit mai multe recomandari pentru modelul ales decat pentru celelalte;
3. datele furnizate de daiwa, legate de materiale si tehnologie, mi s-au parut mai substantiale decat la shimano;
3. materialele folosite la exceler mi s-au parut mai durabile (tehnologiile celor doua firme - shimano si daiwa - se pare ca dau rezultate relativ apropiate);
4. lanseta de imperechere fiind o daiwa exceler 2.1m 2-10g am presupus ca se va potrivi mai bine cu o mulineta din aceiasi gama.
fanii shimano nu ar trebui 'sa se atace'. cele de mai sus sunt parerile mele, iar eu sunt om supus greselilor

iata primele impresii ale mele, ca incepator in spinning, ref la exceler x-1000:
1. arata bine;
2. o parte a componentelor par a fi solide iar o alta parte ... plastic (dar nu ieftin);
3. destul de grea pentru UL (220g) - este cu putin mai usoara decat cealalta mulineta a mea (okuma avenger av30a ~265g);
4. la primele invarteli mi s-a parut ca scoate niste sunete 'necomerciale', datorate unor usoare frecari. dupa ce s-a incalzit la temperatura camerei aceste zgomote par sa fi disparut. oricum mi se pare putin mai 'zgomotoasa' decat avenger-ul (care are mai multi rulmenti);
5. frana mi se pare solida; la fel si galetul; per ansamblu pare o constructie solida.
Cam atat.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si recomandari.
Numa' bine si fire'ntinse!