Nu mananca....

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

CTB76
junior
junior
Mesaje: 40
Membru din: 28 Noi 2015, 22:35
Localitate: Timișoara

Re: Nu mananca....

Mesaj de CTB76 » 03 Oct 2016, 20:06

Eu am pățit ceva asemănător pe un canal din apropierea Timișorii acum mai bine de 15 ani. Era apă foarte limpede, cu multă vegetație și doar o palmă, două de spațiu liber de manevră. Se mai vedea câte o știucă dar nu punea gura pe nimic, vobler, popper, oscilantă, rotativă etc. Soluția câștigătoare un softbait de 12 cm, verde închis cu puțin sclipici galben, montat fără lest, weedless, Texas style. Manevra câștigătoare era să las siliconul să cadă pe vegetație iar în momentul cînd decola apărea știuca din iarbă și-l înhăța fără drept de apel.

CTB76
junior
junior
Mesaje: 40
Membru din: 28 Noi 2015, 22:35
Localitate: Timișoara

Re: Nu mananca....

Mesaj de CTB76 » 03 Oct 2016, 21:42

Montura și siliconul cam așa, fără lest doar strună fină metalică
Imagine

Avatar utilizator
crapmaniacul
veteran
veteran
Mesaje: 4679
Membru din: 19 Iun 2013, 12:20
Localitate: Bucuresti

Re: Nu mananca....

Mesaj de crapmaniacul » 14 Oct 2016, 20:09

flaviusfish scrie:Va multumesc pt raspunsurile si rabdarea de a ma sfatui! :) Sapt asta voi incepe cumparaturile...azi am stricat deja 150 lei pe niste strune si naluci,dar ce le voi folosi in alta locatie! :) Sper s arevin cu poze si capturi
Pai abea cand erai foarte aproape sa-i dibuiesti secretul la prima locatie, te apuci de cumparat giugele ptr alta locatie ? De unde stii ca pe locatia cealalta merg giugelele astea nou cumparate ? Scuza-ma dar esti putin cam nehotarat si asta nu e bine la stiuca ...
Cand o sa te duci pe noua locatie o sa auzi ca a inceput sa se prinda stiuca pe prima locatie si ce o sa faci, tac pac inapoi ? ... hmm ... Pe de alta parte e si vorba aia romaneasca cu sau fara fundament, schimbi locul schimbi norocul si incercarea moarte nu are ...
Ca o sugestie : indiferent de locatie daca nu stii pe ce naluci merge acolo mai bine, stai si tu putin pe langa un pescar mai priceput pe care-l vezi ca prinde mai des si prinzi si tu meseria din zbor, stii ce ai de facut apoi.
Si in plus nu mereu seamana o zi cu alta, asa ca e bine sa te duci mai des si da, du-te de dimineata nu la ora 10.00 ca iar nu o sa ai giugelele alea bune la tine ... Hai sa vedem ce treaba faci la balta din locatia aia noua, poate acolo o ghicesti pe cumatra :)

APSHD
veteran
veteran
Mesaje: 1125
Membru din: 27 Ian 2007, 20:51
Localitate: HUNEDOARA

Re: Nu mananca....

Mesaj de APSHD » 02 Dec 2016, 14:14

flaviusfish scrie:
misulica70 scrie:
Pt cine e din jud HD este vb de "balta lu Neacsu" de langa raul Strei
Care balta de linga Strei ? Balta cu asemenea denumire in jud. Hunedoara nu exista. :respekt:

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Nu mananca....

Mesaj de SF » 02 Dec 2016, 20:54

CTB76 scrie:Eu am pățit ceva asemănător pe un canal din apropierea Timișorii acum mai bine de 15 ani. Era apă foarte limpede, cu multă vegetație și doar o palmă, două de spațiu liber de manevră. Se mai vedea câte o știucă dar nu punea gura pe nimic, vobler, popper, oscilantă, rotativă etc. Soluția câștigătoare un softbait de 12 cm, verde închis cu puțin sclipici galben, montat fără lest, weedless, Texas style. Manevra câștigătoare era să las siliconul să cadă pe vegetație iar în momentul cînd decola apărea știuca din iarbă și-l înhăța fără drept de apel.
:wink:

Mai mult , daca o treci la salau cu headurile corespunzatoare ....visezi ! :wink:

Si dupa asta , intri total in lumea lor :wink:

Insa , montate atipic :wink: !

Amicu meu sovietic , pescuieste toate speciile cu sluguri , de toate tipurile pt. toate speciile :wink:

Realmente , pt. mine is the ultimate :wink:

Ca te-ai prins de treaba acum 15 ani ii admirabil , felicitari :) , respect omule :wink:

kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: Nu mananca....

Mesaj de kleniacul » 02 Dec 2016, 23:02

Am experimentat de cuŕind pe un canal cu apa foarte scăzută pescuitul la știucă.Apa avea doar 30-40 cm deasupra brădisului,de multe ori nici atît.Am folosit shad-uri de offset,montate pe çîrlige de offset cu capete articulate de 2 g.Patternul a fost de broască.Am prins 3 mîrle,una de 500 g ,două de puțin peste kg ,și un biban .Am mai avut atacuri dar am ratat înțeparea.Ochelarii polarizați au fost esențiali pentru a putea juca mai bine shad-ul,deasemeni o lansetă lunga si senzitivă de aprox 3 m.Atacurile in apa aia mică sînt adrenalină,vezi sclipitea albicioasă a știucii și apoi simți atacul în lansetă.

Dragos Catan
junior
junior
Mesaje: 45
Membru din: 11 Mar 2016, 11:17

Re: Nu mananca....

Mesaj de Dragos Catan » 03 Dec 2016, 12:56

Salut!Eu sunt din Hd!Chiar nu stiu de aceasta balta,Neacsu, dar eu cand merg la stiuca merg la sigur......adica pe balti de renume la noi in zona.Daca chiar vrei sa prinzi,mergi la Sambotin(Eu am prins cu Salmo Slider,culoare SNO),sau la acele balti de pe partea dreapta a drumului care leaga Sadu de Tg.Jiu.Acolo mergi la o broscuta topwater,imposibil sa nu ai captura!
Fir intins!
PS:Sunt destul de fericit sa vad ca mai exista spinneri in Hunedoara!

Avatar utilizator
keymaker
senior
senior
Mesaje: 421
Membru din: 26 Dec 2005, 13:57
Localitate: GALATI

Re: Nu mananca....

Mesaj de keymaker » 03 Dec 2016, 17:10

acum toti am avut experientele noastre.....un loc bun de pescuit dar doar apa,.... ca pe mal nu se putea sta:niste copaci cazuti in apa cu tot cu ramuri.bineinteles ma zgarai pe fata si hainele,fortez intrarea dar unde sa stai?2 tulpini de copacei cazute in apa,ma strecor pe ei cu fiecare picior pe alt copac.subansamblul tremura usor la fiecare miiii iii sscareeeee.ma pozitionez totusi.sa vezi prin ochelari stiuca cum vine de la 10 metri chiar iti da timp sa gendesti:sa o las mai usor,sa merg cum mergeam, splash splash....acu lasa-te pe genunchi si scoate naluca.brrr as mai vrea acele timpuri

RNN57
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 122
Membru din: 11 Iun 2016, 13:18
Localitate: România

Re: Nu mananca....

Mesaj de RNN57 » 13 Ian 2017, 00:01

Incearca un SALMO SLIDER de 7cm si musai FLOATING, in patern: GT - RT - RR ....in recuperari intrerupte ........si mai povestim dupa :) Succes!
< º))))><

Scrie răspuns