NOUL O.M.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: NOUL O.M.

Mesaj de kleniacul » 25 Feb 2017, 09:43

Mulţumesc celor care au răspuns întrebării mele.Eu cred că şî Tavi şi APSHD au dreptate, se plăteşte taxă pe apele de munte, iar dacă asociaţia a găsit o portiţă cu ajutorul avocaţilor pentru membrii ei, foarte bine, e normal ca o asociaţie să lupte pentru pescarii ei.Eu aş fi plătit atunci taxa, dar nu am avut cum.Nu are treabă pescuitul la fly cu , să zicem,caracterul, eu unul după ce pescuiesc la fly, foarte rar din pacate, nu simt că mă transform.Văd pe mai multe forumuri, nu doar de pescari, o încrîncenare si un devotament dus la extrem , spre fanatism, pentru a-ţi apăra convingerile.Am putea fi mai calmi, nu sîntem la Oituz si să punem o lozincă adaptată,, Pe aici nu se gîndeşte".Sintem pe forum să schimbăm idei , nu invective, sper să nu vă supăraţi că vă îndemn la calm în postări.

APSHD
veteran
veteran
Mesaje: 1125
Membru din: 27 Ian 2007, 20:51
Localitate: HUNEDOARA

Re: NOUL O.M.

Mesaj de APSHD » 25 Feb 2017, 10:19

kleniacul scrie:Mulţumesc celor care au răspuns întrebării mele.Eu cred că şî Tavi şi APSHD au dreptate, se plăteşte taxă pe apele de munte, iar dacă asociaţia a găsit o portiţă cu ajutorul avocaţilor pentru membrii ei, foarte bine, e normal ca o asociaţie să lupte pentru pescarii ei.Eu aş fi plătit atunci taxa, dar nu am avut cum.Nu are treabă pescuitul la fly cu , să zicem,caracterul, eu unul după ce pescuiesc la fly, foarte rar din pacate, nu simt că mă transform.Văd pe mai multe forumuri, nu doar de pescari, o încrîncenare si un devotament dus la extrem , spre fanatism, pentru a-ţi apăra convingerile.Am putea fi mai calmi, nu sîntem la Oituz si să punem o lozincă adaptată,, Pe aici nu se gîndeşte".Sintem pe forum să schimbăm idei , nu invective, sper să nu vă supăraţi că vă îndemn la calm în postări.
Domnule vad ca esti un om serios .
Daca vrei sa pescuiesti la pastrav intro zona salbatica necalcata de picior de om numai de animale salbatice cind vii prin Hunedoara anuntama . Iti garantez o zona de pescuit mirifica care ar merita filmata dar tinuta totodata secreta . :respekt:

Avatar utilizator
Tavi
veteran
veteran
Mesaje: 5834
Membru din: 22 Ian 2005, 17:13
Localitate: Sibiu

Re: NOUL O.M.

Mesaj de Tavi » 25 Feb 2017, 11:01

Sunt doua variante:
Varianta 1.
Exista o portita legala pentru a pescui fara sa platesti tarif la RNP.
Portita ar fi ce scrie pe spatele permisului...imi pare rau dar explicatia asta nu tine, am explicat de ce.
Totusi, daca exista o portita LEGALA, descoperita de casa lui de avocati, atunci legea e aceeasi pentru toti, nu doar pentru membrii unei asociatii sau pentru muscari, spineri sau baitcastori... :lol: Si de asemnea, ar trebui aplicata pe toate apele RNP, nu doar in Hunedoara!
Deci ori platim toti acel tarif ori nu!
Dar cum APS HD nu vrea sa ne spuna care e portita, presupun ca trebuie sa ne inscriem in asociatie ca sa aflam... 8) Ceea ce pot sa inteleg, ei au platit din banii lor avocatii ca sa descopere acea portita.
Varianta 2
APSHD are o intelegere sau ceva de genul asta facuta strict intre APSHD si DS Hunedoara prin care membri si doar membri lor nu platesc tariful.
Bravo lor!
Dar in cazul asta nu ar trebui sa recomande public tuturor sa nu plateasca, ci doar membrilor APSHD!
In varianta asta asta ar rezulta ca daca vrem si noi sa nu platim preupun din nou ca...trebuie sa ne inscriem in APS-HD... 8)
Dar si aici e neclar, intelegerea e valabila doar pentru apele din Hunedoara sau pe toate apele administrate de RNP?
Ca desi sunt muscar, nu am buzunarul plin de bani, trebe sa-mi fac si eu niste socoteli, sa vad cate e cotizatia la APS-HD comparativ cu tarifele RNP de care as fi scutit, nu? Si pe ce ape beneficiez de scutirea asta... :lol:
Deci APSHD, atata timp cat recomanzi public pescarilor sa nu plateasca acel tarif ar trebui sa clarifici totusi care e situatia.
Ai putea clarifica raspunzand la urmatoarele intrebari:
Varianta 1 portita legala
Trebuie sa ne inscriem in APSHD pentru a afla care e portita legala?
Varianta 2, intelegere intre APSHD si RNP in urma careia membri APSHD pescuiesc gratis pe apele RNP.
Aceasta intelegere e consemnata intr-un document semnat de RNP si APSHD sau e ..pe vorbe?
Daca exista, putem vedea acel document?
Intelegerea e valabila doar pt. apele DS Hunedoara sau si pentru alte ape? Care alte ape?
Cat ma costa sa ma fac membru APSHD?

Pana la aceste clarificari, eu recomand celor care vor sa pescuiasca LEGAL si sa nu aiba problema pe apele de munte administrate de RNP sa plateasca acel tarif, inclusiv in Hunedoara.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

rcorbu
veteran
veteran
Mesaje: 1170
Membru din: 22 Iun 2006, 15:14
Localitate: Ploiesti

Re: NOUL O.M.

Mesaj de rcorbu » 25 Feb 2017, 13:07

Uite ca se poate discuta si pe baza de argumente !
Vad in ultima vreme atacuri indreptate impotriva lui APSHD, ba ca minte, ba ca este loial Federatiei lui Fane, ba ca urmareste doar interesele asociatiei lui, e.t.c
APSHD este SINGURUL conducator de asociatie, care participa pe acest forum si care ajuta dupa cum poate.
Nu cred ca at trebui indepartat, sau poate ca aceasta este intentia acelor useri care nu stiu sa poarte un dialog bazat pe argumente si probabil ca reprezinta pe cineva care nu doreste ca pescarii sa fie informati.
Poate ca nu tot ce afirma APSHD este valabil peste tot, dar exista o informatie de plecare, iar fiecare poate decide ce si cum face.

APSHD, am in mesaj pentru tine pe postarea: PERMISE 2017 MODEL NOU

Avatar utilizator
Tavi
veteran
veteran
Mesaje: 5834
Membru din: 22 Ian 2005, 17:13
Localitate: Sibiu

Re: NOUL O.M.

Mesaj de Tavi » 25 Feb 2017, 14:12

rcorbule, singurul din aceasta discutie care se refera (nu in mod foarte elegant) la persoane esti...tu. Tu ne-ai facut prosti si cu caracter infect...
Asta se cheama atac la persoana si injurii...
In loc sa-ti ceri scuze, faci proces de intentie cand spui ca nu stiu ce useri reprezinta pe nu stiu cine si ca nu doresc ca pescarii sa fie informati.
Atacul la persoana, injuriile si procesul de intentie nu fac parte din regulile unei discutii civilizate, cu argumente pe care in mod paradoxal se pare ca o apreciezi...
Imi mentin afirmatia ca ce a facut APSHD este abureala si jumatate de adevar. Asta nu e atac la persoana lui APSHD, ci atac la o afirmatie a lui, atac facut cu...argumente.
Ce spune el nu e o informatie de plecare, e dezinformare! Apropo de cine vrea ca pescarii sa nu fie informati...
Sau hai sa zicem o parere personala nesustinuta pana acum de nimic concret si contrazisa in mod clar de legile si protocolul in vigoare! adica de ..argumente!
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

adrian99
veteran
veteran
Mesaje: 16027
Membru din: 06 Sep 2008, 13:51
Localitate: Buzau

Re: NOUL O.M.

Mesaj de adrian99 » 25 Feb 2017, 14:28

postarea lui tavi la obiect,ca intordeauna.argumentele aduse(cu probe) din documentele si protocoalele existente nu fac decat sa demonstreze ca APSHD nu face altceva decat incercari de atragere a noi membrii.("te duc pe un loc secret,virgin unde vei prinde sute de pastravi dar sa nu spui nimanui" :)

in loc ca discutiile sa fie constructive(ar trebui sa avem un scop comun).. ajungem la injurii.
nu exista unitate nu exista progres.de aceea suntem unde suntem
atata timp cat un lider va fi urmat "orbeste" fara ce ceilalti sa aiba vreo parere...nu se va schimba nimic.

Mister Fisherman
veteran
veteran
Mesaje: 2312
Membru din: 11 Apr 2011, 15:01

Re: NOUL O.M.

Mesaj de Mister Fisherman » 25 Feb 2017, 15:17

Imagine

Chiar nu inteleg de ce nu scrie nimic de infama cooperativa ? :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

APSHD
veteran
veteran
Mesaje: 1125
Membru din: 27 Ian 2007, 20:51
Localitate: HUNEDOARA

Re: NOUL O.M.

Mesaj de APSHD » 25 Feb 2017, 17:06

Tavi scrie: Imi mentin afirmatia ca ce a facut APSHD este abureala si jumatate de adevar. Asta nu e atac la persoana lui APSHD, ci atac la o afirmatie a lui, atac facut cu...argumente.
Domnule te rog dami voie sa fiu de acord cu toate afirmatiile pe care le-ati postat in legatura cu mine . Dar in acelasi timp va rog sa fiti de acord sa nu va raspund la solicitarile pe care mi le-ati cerut .
La rugamintea citorva membrii ai acestui Forum care m-au contactat pe un ton civilizat in legatura cu ocolirea legala a platii taxei RNP in Jud. Hunedoara le-am dat raspunsul cuvenit .
Ce pot sa va informez in legatura cu activitatea mea : Am infiintat prima Asociatia Independenta de pescari din Romania in 23-02-1990 . Asociatia pe care o conduc la ora actuala este singura Asociatie din Tara care a reusit sa acapareze aproape 75% din membri pescari ai AJVPS-Hunedoara ,in 2016 noi am avut multe mii de membrii pescari pe cind AJVPS-Hunedoara a avut conform numarului de permise solicitate de la ANPA aproximativ 750 de membri. Nu va suparati dar nu poti pacali mii de pescari dintr-un Judet sa devina membri la tine in Asociatie daca acei oameni nu au o incredere totala si un respect desavirsit in tine. Pe pescari aste suficient sa-i minti s-au sa-i pacalesti o singura data ca anul urmator ramii singur in Asociatie. :respekt:

Avatar utilizator
grey-wolf
veteran
veteran
Mesaje: 1525
Membru din: 14 Noi 2009, 21:49
Localitate: SIBIU

Re: NOUL O.M.

Mesaj de grey-wolf » 25 Feb 2017, 18:00

Mister Fisherman scrie:Imagine

Semnata de nimeni :wallbash: unde a fost publicata aceasta decizie ?
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Avatar utilizator
Tavi
veteran
veteran
Mesaje: 5834
Membru din: 22 Ian 2005, 17:13
Localitate: Sibiu

Re: NOUL O.M.

Mesaj de Tavi » 25 Feb 2017, 18:45

APSHD scrie:
Tavi scrie: Imi mentin afirmatia ca ce a facut APSHD este abureala si jumatate de adevar. Asta nu e atac la persoana lui APSHD, ci atac la o afirmatie a lui, atac facut cu...argumente.
Domnule te rog dami voie sa fiu de acord cu toate afirmatiile pe care le-ati postat in legatura cu mine . Dar in acelasi timp va rog sa fiti de acord sa nu va raspund la solicitarile pe care mi le-ati cerut .
La rugamintea citorva membrii ai acestui Forum care m-au contactat pe un ton civilizat in legatura cu ocolirea legala a platii taxei RNP in Jud. Hunedoara le-am dat raspunsul cuvenit .
Ce pot sa va informez in legatura cu activitatea mea : Am infiintat prima Asociatia Independenta de pescari din Romania in 23-02-1990 . Asociatia pe care o conduc la ora actuala este singura Asociatie din Tara care a reusit sa acapareze aproape 75% din membri pescari ai AJVPS-Hunedoara ,in 2016 noi am avut multe mii de membrii pescari pe cind AJVPS-Hunedoara a avut conform numarului de permise solicitate de la ANPA aproximativ 750 de membri. Nu va suparati dar nu poti pacali mii de pescari dintr-un Judet sa devina membri la tine in Asociatie daca acei oameni nu au o incredere totala si un respect desavirsit in tine. Pe pescari aste suficient sa-i minti s-au sa-i pacalesti o singura data ca anul urmator ramii singur in Asociatie. :respekt:
Domnule APSHD,
Daca tonul a fost necivilizat imi cer scuze.
Dar nu am sa va rog pe nici fel de ton sa-mi spuneti doar mie acea metoda...
Solicitarea a fost sa prezentati public, argumentat si cu dovezi acea metoda legala de a nu plati un tarif ...legal. Atata timp cat metoda e legala, nu vad care e problema, dar asta e, nu doriti.
Asadar, in lipsa clarificarilor publice din partea dumneavoastra, concluzia mea e aceeasi, voi plati in continuare tariful. Ca asa e legal si corect.
In rest, va felicit pentru miile de membri si celelalte lucruri bune pe care sunt convins ca le faceti. Dar nu despre dumneavoastra si activitatea dumneavoastra este vorba.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns