Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 13 Sep 2017, 20:20

Ia uite frate!după atâta timp.....o fi fugit pisica ?! :D

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 14 Sep 2017, 05:53

eh...mai putin pe net , mai mult pe coclauri stimabile.... :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
anem
veteran
veteran
Mesaje: 3046
Membru din: 30 Mar 2006, 11:54
Localitate: carpi

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de anem » 14 Sep 2017, 11:54

MuskMd scrie:eh...mai putin pe net , mai mult pe coclauri stimabile.... :D
scuze de offtopic ... dar pur si simplu revenirea "mustei" trebuia salutata ... :respekt:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 15 Sep 2017, 10:03

salutari domnu' :)

si on topic.

pe unde se gasesc rapane de cumparat?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 15 Sep 2017, 10:18

MuskMd scrie:pe unde se gasesc rapane de cumparat?
Metro,domnu"!Congelate..
Si mai stie Don deltaic unele cu usturoi,gata preparate.N-am gustat ca eram plecat...

Off topic ca nu pot abtine...ajung acu' saptamana la Mamaia....fuga cu mandra mea la un birt cu peste,cica proaspat, o portie rapane,o portie hamsii si una de zargan, doua pahare de 100 grame de rose si o bere de 330 ml.
Las la o parte pretul nerushinat,peste noapte mi-au cantat prin stomac si colecist hamsiile.
Cred ca era uleiul de palmier din 2015 neschimbat...
Si sunt un om calit prin cantonamente de rugby si popota de la vanatorii de munte...

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 15 Sep 2017, 15:36

>>>"MuskMd" ! ... au reaparut ( initial am vrut sa spun "legendarii ") "mitologicii"- nivel superior...
nuke scrie:Si mai stie Don deltaic unele cu usturoi,gata preparate.N-am gustat ca eram plecat...
La Auchan au rapane marinate , cu usturoi , foarte bune . Proaspete...frecvent pe la cerhanalele litorale(am vazut acu'2 sapatamani) sau , ocazional , Piata Obor , hala de peste . Au si hamsii proaspete , gasesti chiar si micutii barbuni , delicatesa Marii Negre . Este adevarat , rapane si barbuni se gasesc rar .
Revin cat pot de curand .

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 15 Sep 2017, 16:38

Kaufland....la mine în cartier.. destul de frecvent. Chiar ieri am văzut carne proaspătă "pe ghiață" .cred ca, totuși , sunt un pic oparite.50 si ceva de lei kg.

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 16 Sep 2017, 17:51

rine scrie:Kaufland....la mine în cartier.. destul de frecvent.
Cand revin in Regat ma reped catre ele...pane,plita,etc..
In ce cartier din Buc. e acel magazin Kauf.. cu rapane???
Multam mult!

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 16 Sep 2017, 18:51

Floreasca. Deltaic știe sigur.au un mic raion cu "minuni" pe ghiață.am fost si azi.aveau și zargan, randunica de mare,hamsii,sardine (chiar arătau bine),niște guvizi imensi(nu arătau prea bine.aduși di bulgaria dar au deja 3zile.stiu ca am luat proaspeți,alaltăieri...13,5 lei kg :D ). Aduc în cantități mici de la bulgari si greci.

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2819
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 16 Sep 2017, 20:15

Și dacă tot a aparut musca pe aici (tocmai aici,din tot forumul).. :D ... Nu ca am băut ceva :lol: dar,,, o întâmplare, care devine recomandare; dacă vreti să gătiti limbă ,după ce a fiert las-o 24 de ore în supă .Sa va povestesc: am avut de gând să fac niște limba cu măsline.nu cred ca contează de care.eu am avut de vita.pus la fiert, telina,dafin,piper, toată lumea știe.când a fiert și ttrebuia sa ma apuc de preparatul propriuzis, intervine ceva. Pur si simplu am lasa-o pe aragaz 24 de ore.după ce revin,cu mare teama ca e stricată,am avut surpriza să constat ca se curăță mult mai ușor si are aromă.la revedere măsline. Am tăiat-o cubulete mărunte si am amestecat-o intr-un tzatiki(cum s-o scrie :D ) băgat o ora la figider.carne fină si aromata intr-un fel de,,,, încercați.dupa gustul meu e super :wink:

Scrie răspuns