Fire textile de apa sarata

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Fire textile de apa sarata

Mesaj de SF » 04 Mar 2017, 17:36

Dracie , am uitat o treaba !

Dau cu pp , Super Slick sau normal , insa in bobine de 1500 , poti incarca tamburu cum trebuie , insa repet , depinde de la ce mergi , ideal ar fi sa cumperi un al doilea tambur :wink: ,

In tot cazu , firu ii usor de ales , chiar si batu , la inele despicate , ancore si agrafe tre sa ai mare grija , in general inmulteste cu 2 firu , adica cu 50 de lb pe tambur , leader peste :wink: , agrafa tre sa fie de 100 , idem inelele despicate , ca sa nu te trezesti cu vreo naluca cheala si sa te uiti la ea ca la un extraterestru :wink:

Ii greu de mestecat dupa o ora de drill o naluca fara carlige ce-ti aterizeaza in palma , pt. ca au cedat inelele despicate :wink:

Avatar utilizator
crapmaniacul
veteran
veteran
Mesaje: 4679
Membru din: 19 Iun 2013, 12:20
Localitate: Bucuresti

Re: Fire textile de apa sarata

Mesaj de crapmaniacul » 04 Mar 2017, 17:39

SF-ule vad ca ai trecut prin multe lupte grele si frumoase, fiecare cu istoria ei si iti multumesc ptr amabilitatea de a mai impartasi si altora din experienta ta. Mosorul ala din poza va ajuta nemijlocit la capturarea unor exemplare sarite de 50-60 kg uneori la suta de kg de vikingi din fiordurile Norvegiei, halibuti, niste pesti destul de dificil de păcălit din ce povesti am auzit. Am inteles ca pupa momeala destul de fin fiind dificil de înțepat, asa zice gura lumii. Mosorul cu vreo 300 m de textil pe el ar trebui sa fie corespunzător, rămâne de văzut la fata locului.

SF
veteran
veteran
Mesaje: 3581
Membru din: 31 Mar 2005, 22:54

Re: Fire textile de apa sarata

Mesaj de SF » 04 Mar 2017, 18:01

Vad mosoru prea mare in cazu asta , is putini capabili sa pescuiesca artificiale la peste 120 de m adancime in mare , in apa dulce nu exista cazu banuiesc , daca dai cu momeala naturala ii in regula , insa halibutu ii un sac , nu intra in structuri si nu are run . Cu un 4500 Daiwa ii suficient , fir de 40 lb pp super slick ,plus leader , prefer bete elastice si lungi in comparatie cu restu , omoara mai repede :wink:

Avatar utilizator
crapmaniacul
veteran
veteran
Mesaje: 4679
Membru din: 19 Iun 2013, 12:20
Localitate: Bucuresti

Re: Fire textile de apa sarata

Mesaj de crapmaniacul » 05 Mar 2017, 08:56

SF scrie:Vad mosoru prea mare in cazu asta , is putini capabili sa pescuiesca artificiale la peste 120 de m adancime in mare , in apa dulce nu exista cazu banuiesc , daca dai cu momeala naturala ii in regula , insa halibutu ii un sac , nu intra in structuri si nu are run . Cu un 4500 Daiwa ii suficient , fir de 40 lb pp super slick ,plus leader , prefer bete elastice si lungi in comparatie cu restu , omoara mai repede :wink:
Desi mosorul este de spin momeala folosita va fi una naturala la pescuitul halibutului, nu va fi spinning. De rezerva va fi si un multiplicator care accepta si el un fir de o lungime generoasa dar monofilament, in caz de nevoie.
Foarte corecta informatia ta legata de intreaga logistica implicata: agrafe , inele despicate, ancore, carlige ptr ca se stie ca ansamblul va avea puterea maxima egala cu cea mai slaba componenta a sa, si cel mai probabil se va aluneca usor in capcana supra dimensionarii echipamentului. Cam acelasi lucru il facem si acasa la spin unde echipamentul utilizat este deseori mai demn decat capturile care ne viziteaza.
De retinut si ideea foarte buna cu betele mai lungi si mai elastice care storc mai abitir energia pestelui si-l vlaguiesc mai repede. Se retine asadar la colectie :wink: . Nu-ti zic decat multumesc de ponturi si sa ai parte de pesti seriosi la capatul firului de care sa te bucuri cat mai des !! :respekt:

Scrie răspuns