Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran
Mesaje: 1643
Membru din: 15 Noi 2007, 18:27

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bradypus » 21 Apr 2012, 01:31

Andrei scrie: Spinning
Dezavantaj - anumite voblere ff eficiente nu le poti lansa cu spinningu' ca se incalcesc in fir tot la al doilea lanseu (aici poate fi trecut la si la dezavantajul voblerului)
aia nu e adevarat !
bine... in ziua de azi sint boblere destepte cu transferare a lestarii care ajuta in lanseu ( si or mai fi si de altfel ) dar nici cu alealalte care tie iti merg prin aer ca elicea la motor nu e bai

depinde cum pornesti lansarea... cum ziceai si despre cast... ca tre sa ai rabdare sa inveti..., atita tot !

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de MuskMd » 21 Apr 2012, 05:06

pfff ce am pierdut ..... asa imi trebe daca am fo pe balta aseara....promit ca nu o sa mai intample :twisted:


nu vreti sa revenim un pic la topic ( adica sa lasam cucurile cu jdeparai , bling bling, cast vs spin samd) si explicati-mi si mie cume aia cu spiral wrapul ca suna enteresant .

Dincolo de asta iarasi as mai vrea sa ma lamuresc cu inca una....... testul static, la ce foloseste ? Cu ce ma incurca daca se incotzopenesc atele si inelele ?


PS ca sa rearuncam pastila cand auziti de cast vs spin, cast rulz , matagi si super experienta din campionatele de basi , la ce va ganditi ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Apr 2012, 05:40

Bogdan ,hai sa lamurim niste chestii...
Eu nu vreau.."circ'
"Circ' faci cu niste interlocutori,gen Dumitru,etc...adica cu persoane care in loc de argumente vin cu atacuri la persoana,insinuari,afirmatii tendentioase..

Daca vrei sa discutam rational,precum te vad ca vorbesti,o putem face,insa sint necesare citeva conditii..Nu ca vreau eu sa ti le impun,dar uite cum se vede de la mine..
-exactitatea informatiilor.Daca afirmi ceva ,apoi sa fie asa..Tu din capul locului ai facut niste afirmatii cu aerul ca sint extrem de exacte,dar care nu pea erau..si as aminti aici ,faptul ca vorbesti de ssr de 5cm si apoi el este de ..7.Bun ,apoi dai un citat,unde eu zic ca am lansat vreo 60m.Ei bine ,eram pe spinn.Citeste data postarii,eu pescuiesc la bait ,de prin toamna 2011
-sa fii in tema cu subiectul.Adica daca vorbesti ceva,sa fii trait personal acel lucru.Mai exact, eu am pescuit(si pescuiesc)si acum cu spinning ,dar,pescuiesc si cu bait casting.In schimb,tu despre bait casting,vorbesti ca si un observator din exteriorul fenomenului,observator care pleaca de la prejudecata ca stilul casting are tot felul de dezavataje...pentru mine este foarte clar acest lucru..
-Eu personal mi-am propus sa verific niste chestii care ma intereseaza in pescuit..De exemplu,credeam in teoria conform careia,o lanseta mai blinda ,mai moderata ajuta mai bine la inhalarea nalucii.Asa suna teoria,si parea logica..Dar eu,am dat niste bani,si mi-am construit o lanseta din fibra de sticla,si am pescuit cu ea cam un an ,cred ,in total.Asta inseamna ca tot timpul era cu mine si lasam carbonul jos,si pescuiam cu fibra..Si rezultatele fibrei nu au depasit cele ale carbonului,in sensul dat de teorie..adica tot am avut rateuri la avat(ca asta ma durea pe mine),si nu am avut mai multeprezentari..
In consecinta pot sa afirm ,ca pentru mine,ca si pescar de riu,la pestii pe care ii caut eu(somn,salau,)fibra nu reprezinta o optiune..Pentru altii,in alte conditii..poate,nu stiu,poate fi o optune mai buna..

Astea sint diferentele dintre noi,eu incerc(poate nu reusesc intrutotul,dar ma straduiesc)sa fiu cit mai exact in afirmatii,si ce vorbesc vorbesc din propria experienta..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Apr 2012, 06:08

Acuma tehnic..
degeaba arunci OK cu 50lb, un Hornet de 6cm s-ar putea sa-ti bata precum Thrilul cu siretul ala (exagerez aici, dar intelegi ce vreau sa spun)
Ca exagerezi aici, inteleg ce vrei sa subliniezi,dar aici ce vrei sa subliniezi ca nu pricep..??
Si nu ma refer numai la rulmentii de pe tambur, cam poate intra mizerie si la wormshaftul de la ghidaj ca-i cam expus ... ai curaj sa arunci in nisip o mulineta de cast cum o arunc eu pe a mea de spin?
Prietene,eu am muncit din greu pentru sculele mele,si nu-mi permit sa fac demonstratii de astea..Ca sa demonstrez ,ce?Ca ii superior spinningul??? :lol: Asa se demonstreaza asta??

Poate un incepator va face comparatia(diferenta),dintre cele doua "exagerari",cea pe care o citezi tu, si cea pe care o emiti tu..
[quoteModa sau necesitate ?” is exagerate rau. Pt ca va aude/citeste un incepator sau unul care nu a avut ocazia sa vada/arunce ceva de cast pana acum, si va crede Si o sa aiba un soc cand dupa vreo 20 de partide de cast tot 15-20m va arunca cu 10g si va schimba firul de vreo 5ori

][/quote]
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de MuskMd » 21 Apr 2012, 06:14

Gigi tu ai o problema cu "letting go" ...pe bune.... si mai ai si talentul sa te exprimi....usor caustic....iar dupa aia te miri de ce sar unii pe tine .... :roll:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Apr 2012, 06:23

Exagerarile astea cu lanseuri de 10-20m cu 10gr.,si si schimbatul firului de 5 ori nu-ti fac cinste..
Fiu-meu in clasa 1 ,arunca peste distanta aceea si nu face peruca..
De fapt la ABU,cu doi pini activi e cam greu sa faci peruca..E setarea pentru distante asa,pina in20-30m cu naluci mai usoare..
Sidureaza mai mult sa aprinzi o tigare pina o faci..
M-ai inteles gresit ... cuvintele din ghilimele nu erau citate ... erau tipul de „arogante” pe care le sugerezi ... ti-a explicat mai bine Rine

Despre perceptia lui Rine,sa ma ierti..pina mai ieri zicea ca am zis-recomandat io sa pescuiesti cu medium light,la stiuca..Si asta desi am zis clar ca sint subiectiv si in pescuitul pe care il fac eu,cu woblere cranck,in curent ,la somn,salau,mreana etc..bait-u bate din punct de vedere al fiabilitatii si puterii,chiar si o mulineta cap de serie cum ar fi Daiwa ori Shimano..

Da la voi ,purul adevar,inseamna arogante..

Cit despre domnul Ene,nu ma pot opri sa nu remarc contradictia din spusele lui..

Adica ,atunci cind ii convine,bait-ul este asa..
Aspectul practic trebuie lasat la o parte daca vrem sa fim deosebiti cu orice pret, numai deosebiti sa fim(apropo de fita cast v.s pragmatism spinning).
Hmmm,interesant da el nu face bete de fite...El este as in spiral wrap..si ghici pe ce??Pe lansetele alea despre care zice ca sint fite...Eeee,dar cind iti aduc banutul ,nu mai sint fite.. :lol: :lol: :lol:

Brae americanii sint cu 1000 de ani inaintea noastra in pescuitul cu naluci..ei pescuiesc asa la scara nationala..si ghici care-i stilul lor predominat??Hai ziceti voi...ca io am fite-n cap..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Apr 2012, 06:25

MuskMd scrie:Gigi tu ai o problema cu "letting go" ...pe bune.... si mai ai si talentul sa te exprimi....usor caustic....iar dupa aia te miri de ce sar unii pe tine .... :roll:
Bine ,fie cum zici tu..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 21 Apr 2012, 08:04

Gigi,

fite sunt cand pescari care vor sa fie altfel pescuiesc la biban sau salau cu lansete si mulinete de cast in plaja de greutati 1.5-5g unde orice mulineta de spinning de 100$ este superioara oricarei mulinete de cast care costa de 10 ori mai mult.

Este o dezinformare cand nu se spune ca pe mulientele de cast nu se potrivesc fire de 0.12-0.16mm care iti permit sa prezinti corect nalucile de 1.5-5g cu care se pescuieste frevent la bina, clean, patrav de rau sau salau.

Cei care pescuiesc la salau cu castigul o fac tot de fita pentru ca pozitia mâinii pe lanseta este mult mai odidnitoare pentru stilul jigging iar fire folossite pot si mai subtiri.

Nu vad sa exceleze mulientele de nici la pescuitului de avat sau pastrav de alc unde este nevoie de lanseuri lungi cu fire subtiri. Intr-o zona cu brazi sau pomi pe maul Dunarii nu vad cat de comoda este utilizarea unui lansete de casting care nevesita o miscare mai ampla.

Pentru pescuitul la bass cu fire groase si naluci mai grele de 8-10g pescuitul de casting este potirvit in unele situatii dar cand este vorba de finete toti pescuiesc cu spinning

Ce nu se mai spune este ca franele al mulinetele de casting nu lucreya tocmai progresiv si ca firul se ingroape relativ usor cand se produc presiuni bruste care pun presiune pe tambur .este o alta limitare a sistemului de punere a firului pe mulinetele de casting indiferent de grosimea firului.

Lansetele care le-am cosntruit au fost doar din categoria MH -H adica :

un St.Croix SCI care mie personal îmi pare un blank fara actiune si consitenta celor fibra de sticlă. St.croix practic nu are oferta de blankuri de fibra de sticla sau are dar una neimportanta.

Am mai construit doar 2 lasnete pe blank Skeet Reese de 7 ft. care este un blank dedicat pescuitului la stiuca si pescuit usor de somn unde castingul este potrivit cu naluci grele de 20-30g.

Nu vad ce interes comercial am cand am facut doar 3 lansete de casting in categoria grea si nu as recoamnda pescarilor lansete din categoria UL,L, ML.

Probabil ca lui Sava ii e teama ca il vor trage clientii de urechi ca le-a vandut cuvinte potrivite cand i-a convins sa aleaga lansete usaore de cast si un montaj care arata doar bine.

cristian.ene
veteran
veteran
Mesaje: 2912
Membru din: 05 Ian 2005, 18:32
Localitate: Bucuresti

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 21 Apr 2012, 08:27

Cateva discutii de pe site rodbuilding.org clarifica de ce stilul de montaj spiral wrap nu a devenit popular.

Firmele si-au vazut de interesul comericial dupa ce a oferit publicului lansete de serie montate spiral wrap( G.Loomis, Acid Rods, Cabela`s) si s-au intors la montajul clasic cu inele on top ca sa satisfaca placerea pulblicului de a avea lansete aratoase si cu probleme nefunctionale.

Tom Kirkman (---.dialsprint.net)
Date: February 14, 2002 09:07AM

The fact is that properly executed, there are simply no performance disadvantages to a spiral wrapped rod. Gary Loomis mentioned that the first year he offered finished rods for sale, all the casting models featured a spiral wrap. He said that there were no disadvantages, except that fishermen were slow to accept them and thus sales were not what they had hoped. He went to the standard guides-on-top style after that and sales went up.

But, guides belong on the bottom of the rod, period. If you want to convince yourself or your customers of this, you need only arm yourself with a vertical spine finder and two rods - one with guides-on-top and one with the spiral wrap. Put a reel on both and string them up. Set the butt on the vertical spine finder and put a slight load on the line - pull on it to the tune of maybe 1 or 2 pounds of pressure. Have any doubters try to right the reel on the guides on top set-up, or disrupt the reel position on the spiral wrapped version. This is the very most effective demonstration you can make live and in person. You needn't say a work, the rods will do the talking.

This is usually all it takes to convince even the most stalwart guides-on-top proponents that having the guides on the bottom of the rod creates a rod that is inherently stable while pointing out that the guides-on-top rod is a very cumbersome affair that really doesn't want to anything but flip, twist and torque under load.


si discutia integrala - http://www.rodbuilding.org/read.php?2,10610

The first G. Loomis casting rods offered the public in the early 1980's were all spiral wrapped. That was the only way they'd sell them. But, the first guide was right up in front of the reel. The overall configuration was very odd and they didn't take off. Gary said they dropped them not due to them not working, but because they didn't want to spend the money to convince the public that they were better. I never fished one so I can't say if they worked well or not, but just as there are badly configured conventional casting rods there are certainly badly configured spiral wrapped rods.

http://rodbuilding.org/read.php?2,253528,253637

bradypus
veteran
veteran
Mesaje: 1643
Membru din: 15 Noi 2007, 18:27

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bradypus » 21 Apr 2012, 08:33

daca il mai lasati olea pe subiectivu ... , jar mincati ! iera in stare sa scrie singur toata pajinaaa :D brusc aveam impresia ca am nimerit pe sait la Jerula :D

in fine... , Cristi poate nu e fix dezinformare... ,
poate ca asa le stie si intelege

tu nu vezi ? omu recunoaste... cu spinn la fiecare a doua lansare ii se agata bobleru de fir :D

ce mai vrei ? marfa nene ! marfa ! pareri demne de luat in seama , competente sa compare :D

Scrie răspuns