Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER" ?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

xndrei
junior
junior

Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER" ?

Mesaj de xndrei » 24 Apr 2007, 17:22

Dupa cat timp ati prins ceva la JIG ? Am incercat toate tehnicile vazute si citite. Eu sunt in pragul disperarii :) sau obsesiei, nu reusesc sa prind absolut nimic. Ceva sfaturi pt. incepatori?

Mersi,
Andrei

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 24 Apr 2007, 17:26

Pai tu cate iesiri ai fara nici un rezultat?

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 24 Apr 2007, 17:28

Eu daca mai tin bine minte am reusit sa prind undeva in a treia iesire la twister cativa bibani !
Si de acolo au urmat multi altii!

mihaimircea
veteran
veteran

Mesaj de mihaimircea » 24 Apr 2007, 17:33

In prima partida din viata mea la jig am prins 3 bibani, cel mai mare cat palma. In a doua la fel. In a treia o stiuca. In a 4-a, pe langa bibani am prins si un strap. In a 5-a am prins vre-o 15 bibani, o stiuca si 5 strapi. A 6-a nimic. A 7,8, tot nimic. Dupa care am inceput sa devin metodic sa sa ma intreb de ce prind cand prind si de ce nu cand nu. Si am ajuns la concluzia ca in primul pestele trebuie sa fie acolo. Apoi trebuie sa-l determini sa muste. Trebuie sa te prinzi ca a muscat, sa-l intepi si sa-l scoti. E simplu. :lol:

Cel ma bun sfat pe care l-am primit vre-odata a fost si primul sfat: intotdeuna jigul pe fund! Adica dupa ce lansezi jigul trebuie sa ajunga pe fund. In timp ce faci dinti de fierastrau trebuie sa lasi jigul pe fund. Numai asa pescuiesc. Se poate si altfel, mai ales la alti dintosi decat salaul dar salaul e specia tinta pentru mine. Asta inseamna ca pe funcul apei daca e namol sau vegetatie nu prea merge.

Alt sfat bun este: intotdeauna firul intins si ochii pe fir. Salaul cel mai des o ia pe cadere si atunci exista prosutl obicei sa se lase burta la fir. Daca are burta (mai ales la mono) nu vezi muscatura. Ochii pe fir. Cum simti/vezi ceva suspect dai teapa.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.

xndrei
junior
junior

Mesaj de xndrei » 24 Apr 2007, 17:38

In nenumarate randuri am iesit, am schimbat scule fire, culori, locuri, mentionez ca folosesc shaduri de peste 5 cm deci biban nu prea aveam cum... si mai mult de pe mal.
Andrei

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 24 Apr 2007, 17:41

cel mai important lucru: pescuieste pe o apa care tine peste si unde stii ca s-a mai prins la twister, ia-o metodic si cauta cel mai mult rupturile de nivel de pe substrat(pragurile), incearca diverse tipuri de plastice si jig-uri, incercand sa corelezi greutatea jig-ului cu twisterul si adancimea si curentul apei, diverse tipuri de recuperari: dinti de fierastrau, tarait pe fund, jerkuri din varful vergii cu pauze mai scurte sau mai lungi cu alternante de 1, 2 sau 3 jucari din bat!

dupa vreo 4-5 partide timide de pescuit la twister(sunt si voi ramane mai mult un fan al voblerelor) am pescuit pe Olt, intr-o zona unde ce-i drept era la momentul respectiv si mult peste in zona dar nu manca, si am prins un salau putin peste 5 kg(si cea mai mare captura a mea la twister si la rapitor :D )...cu timpul au urmat strapazani, salai pe la 1-2 kile.

sper ca ti-am putut fii de ajutor si FIR INTINS!

old_radu
veteran
veteran

Re: Dupa cat timp ati prins ceva la "JIG-TWISTER"

Mesaj de old_radu » 24 Apr 2007, 17:47

xndrei scrie:Dupa cat timp ati prins ceva la JIG ? Am incercat toate tehnicile vazute si citite. Eu sunt in pragul disperarii :) sau obsesiei, nu reusesc sa prind absolut nimic. Ceva sfaturi pt. incepatori?

Mersi,
Salut ! xndrei...un topic la care am sa fiu foarte atent si eu.Doar din acest an am inceput si eu cu "cauciucuri"-le si am spalat cateva in barajul Firiza,dar cu rezultate ca si ale tale :lol: Iti recomand sa incerci la Apa,s-ar putea sa ai rezultate incurajatoare (o explicatie ar fi ca e apa mai calda fata de baraj)...sfaturi astept si eu...Fir intins ! tuturor.

xndrei
junior
junior

Mesaj de xndrei » 24 Apr 2007, 18:04

La APA am pescuti de m-am saturat din Noiembrie pana acuma, nu am prins nimic... stiu pare ciudat, oi fie eu neexperimentat dar cum se face ca toti cu care vb se plangeau, mai putin paznicul de la Balastiera care spunea "Decembrie... aaaa poi 26 de salai am prins, asa de mai verificam firul dimineata" de ma apucau dracii :)

Acuma mi-am luat barca, sper sa schimb ceva ca de nu ma duc la biserica si ma jur :) Eu la fund sau pluta, refuz sa pescuiesc...
Andrei

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 24 Apr 2007, 18:12

Poti sa faci cate partide vrei la twister , daca dai cu mono o sa mai mai faci multe altele fara rezultat!
Parerea mea!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 24 Apr 2007, 18:27

eu am avut un profesor, cam prin '92. eu aveam 15 ani , profesorul 50.
am mers cu barca pe pantelimon, si am prins 9 bibani, bibani pe care azi cu greu ii mai gasesc, adica cel mai mic avea cam la 500g cel mai mare sarit de kilogram...

9 bucati la prima partida...si twisterul a fost dragoste la prima vedere.

Profesorul, nea Tomescu (stiu ca te uiti pe forum), mi-a aratat cam tot ce stia el... era prin noiembrie... si explicatiii, pauze, pe fund... recuperari lente.... adancime de vreo 5-6m.
oricum la sfarsitul partidei, eu aveam 9 bibani si el 7....
pentru orgoliul meu... a fost...ceva de vis.

Oricum, important este ca apa respectiva sa aiba bibani, salai, stiuci, ceva care sa traga la twister.
Si un alt lucru important, du-te cu cineva care prinde...si care ti-ar putea arata una-alta... asa teorie , lansezi, recuperezi... putem sa-ti spunem toti. dar daca partenerul tau prinde...cauta sa faci ce face si el.

cat despre fir, am pescuit 16 ani cu mono, si ultimii 4, cu textil.
textilul cred ca este pentru cei ce deja stiu cate ceva despre jigging. fara suparare!
un mono subtirel, 0,18-020 mi se pare mult mai bun pentru un incepator, de preferinta fluo.

asa ca: tot ce-ti trebuie este curaj! daca ai curaj, vei avea si noroc!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

Scrie răspuns