discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
tali
- veteran

-
Anu asta m-am decis sa atac serios dunarea

in principal la Oltenita dar si cu cateva incursiuni pe Chilia. Din pacate pt mine am o mica mare problema si anume nu am un echipament adecvat. Daca cu mulineta o mai rezolv pt ca am de unde alege la bat sunt praf si nici nu stiu ce ar mere mai bine. Deci daca aveti bunavointa recomandati-mi o lanseta de spinning la salau tinand cont ca pescuiesc de pe mal iar curentul in zona e destul de puternic. Anu trecut am incercat cu 25gr la Oltenita si nu tineam fundul mai deloc.
Astept recomandarile voastre si de ce nu dau si o bere doua trei daca ma indrumati bine

-
ovidiu
- veteran

-
solutii ar fi
1. jig mai greu sau lansari mai aproape...nu trebuie sa-ti dai sufetul intr-o lansare...
2. bete mai puternice... iti recomand orice vrei tu capabil sa lanseze jiguri de 20-50g uneori si 60-80g
(eu unul folosesc vreo 4 bete la Dunare, 3 de 2,7m (Trabucco 30-80g, President (ET) 40-80g, Shimano SpeedMaster XH 50-100g si unul de 2,4m (Berkley Pulse 15-50g, putere subapreciata fiindca este mai ranga decat Shimano de 50-100g)
Daca gugaleshti un pic vei vedea ca nu sunt bete scumpe (sau asa mi se pare mie)
Mulinete marimea 2500-4000 si te-ai rezolvat
Aaa

, ar mai fi ceva: antrenament

spor si curaj in decizie
( sa nu te prind cu bete de 10-30g)

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
BIGFISH
- junior

..si eu pescuiesc tot pe Dunare,si in zona Oltenita.
un sfat amical si poate si util pentru tine,ar fi bine sa eviti zona din aval de portul Oltenita.este foarte murdara apa acolo si poti pescui ce nu te astepti(tampoane,fire de par si alte mizerii).se varsa Argesul chiar langa port.
o lanseta buna si teapana pe care ti-o recomand si care merge folosita foarte bine de pe mal ,este Sportex black stream 2,70m actiune 50-70gr.
eu cu ea pescuiesc cel mai mult ,si am lansat fara sa -mi fie teama ca se rupe si jiguri grele de 100 -120gr.este si foarte usoara pentru dimensiunile ei si nu costa mult ,e pana in 100 eur,dar ai garantie la blank 10 ani .cel putin stii ca neamtul nu te minte.eu am testat-o pe uscat,am ridicat o gantera de 10kg cu ea .nu a patit absolut nimic.
daca pescuiesti de pe mal ,fara jiguri de macar 40-50gr este greu sa te descurci .e de preferat sa folosesti un inaintas de fluorocarbon sau monofilament mai rigid,cam 1-1,5m lungime.
daca pescuiesti in zona cu agataturi,si sunt zone destule acolo ,sa ai la tine macar 30 jiguri pregatite.
in rest ,vreme buna ,stiinta,inspiratie si ...in traista.
fir intins!
-
sorinB
- veteran

xxx mi-ai luat-o inainte...
Exact lanseta asta am vrut si eu sa o recomand, dar e mai bine ca ai facut-o tu, ai dat mai multe informatii

Am si eu lanseta dar am folosit-o doar o data pe Olt sub turbine, cu jig de 28 gr...
E super lanseta, usoara si te poti baza pe ea...
Deci de tine mi-a zis Edi ca ai ridicat gantera...

Stia ca am si eu si mi-a zis ce ai facut...zicea ca incerci si cu 15 kg n-ai mai incercat?
Eu am luat-o de aici, atunci era 410 ron, acum e mai ieftina...
http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... -1863.html
Numa' bine.
-
tali
- veteran

-
multumesc de rasp baieti astept in continuare si alte pareri. Totusi am vaz ca black streamu are act progresiva deci si prin urmare nu cam moale pe varf sau nu este act ei adevarata si de fapt e fast?!
-
ovidiu
- veteran

-
tali scrie:multumesc de rasp baieti astept in continuare si alte pareri. Totusi am vaz ca black streamu are act progresiva deci si prin urmare nu cam moale pe varf sau nu este act ei adevarata si de fapt e fast?!
vaz ca esti din Bucuresti..
ia magazinele la picior...cu siguranta vei gasi ceva pe plac.
Black streamu' e o optiune, Sakura Mazzera alta , drept ca mai scumpa, Berkley Pulse 2,4m 15-50g, cauta pune mana pe ele..ia un jig de 50g la tine si lanseaza-l spre linia orizontului
hai ca in 2010 se gasesc bete pentru aplicatia "salau pe Dunare"

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
BIGFISH
- junior

soriniusc scrie:xxx mi-ai luat-o inainte...
Exact lanseta asta am vrut si eu sa o recomand, dar e mai bine ca ai facut-o tu, ai dat mai multe informatii

Am si eu lanseta dar am folosit-o doar o data pe Olt sub turbine, cu jig de 28 gr...
E super lanseta, usoara si te poti baza pe ea...
Deci de tine mi-a zis Edi ca ai ridicat gantera...

Stia ca am si eu si mi-a zis ce ai facut...zicea ca incerci si cu 15 kg n-ai mai incercat?
Eu am luat-o de aici, atunci era 410 ron, acum e mai ieftina...
http://www.xxx.ro/lansete-spinn ... -1863.html
Numa' bine.
...nu am mai " testat-o"cu gantera de 15 kg pentru ca am considerat ca nu mai e nevoie,desi,sincer iti spun,cred ca poate ridica si una de 20 kg.cel putin ,asa o simt eu .ideea e ca e o lanseta foarte buna pentru jigging greu pe Dunare.
legat de senzitivitatea si felul cum lucreaza blancul in sarcina ,lucrurile stau cam asa:
e senzitiva cu orice greutate de la 10 gr pana la 100gr,depinde doar de grosimea firului folosit .oricum ,pe Dunare,cu jiguri grele (30-50-70-90gr) simti orice structura cu ea.
e semiparabolica ,lucru care nu e rau deloc in conditiile unui pescuit cu jiguri grele.
cu o lanseta care are actiune de varf nu cred ca poti lansa in siguranta jiguri de 80 gr.
in concluzie,lanseta isi merita banii.
-
aquaelement
- junior

-
Dar gramaje mici la Dunare ,e impotriva legii ?

-
cipic
- veteran