ASOCIATIE NOUA vs AGVPS

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Luci
veteran
veteran
Mesaje: 617
Membru din: 07 Iul 2004, 11:53
Localitate: Cluj

ASOCIATIE NOUA vs AGVPS

Mesaj de Luci » 20 Apr 2005, 17:01

Am citit si eu gramezile de mesaje cu pareri fel si fel. Toata lumea a cazut, intr-un fel de acord ca AGVPS-ul nu e bun ca nu isi face treaba, ca doar ia bani si nu se ocupa de ape, de paza. Pescarii sportivi in adevaratul sens sunt nemultumiti cam din aceste aspecte.
Acuma, eu as face un pic paralelism de genul :sa fim cu totii locatarii unui bloc cu o conducere oarecare care nu isi face datoria fata de noi. Pai atunci noi ce am face? Ne-am muta in alt bloc si am vota o noua conducere? Nu e un pic fortat? De ce sa nu schimbam conducerea.
Acelasi lucru s-ar putea face schimband conducerea AGVPS-ului, si modificand in regulamentul de ordine si in statutul asociatiei anumite lucruri ce nu functioneaza in prezent.
Cum s-ar face asta? printr-o petitie semnata de pescari, etc, etc.
De ce pledez pentru asa ceva, pt ca aceasta asociatie este cunoscuta de forumurile internationale, lucru ce faciliteaza multe aspecte ce tin de concursuri, de posibile viitoare ajutoare pentru regenerarea biotipului raurilor noastre ( daca tot intran in uniunea europeana, multe lucruri se vor face ). Mi se pare greu, chiar extrem de greu de reinfiintat o noua asociatie. Apoi la fel de greu este promovarea ei! Un element de dificultate esential este ca , toti pescarii, suntem rasfirati prin toate colturile tarii si e dificil sa cadem cu totii de acord in anumite privinte, intr-un timp scurt, necesar pentru un feedback constructiv si eficient noua.
AGVPS-ul are lucruri bune si rele, evident, dar hai sa schimbam conducerea, sa schimbam ce e negru si gri acolo si sa o ducem mai departe...
Este o parere discutata cu cativa pescari de prin zona mea si de prin bucuresti si constanta... e o idee insa cu aportul vostru ( nostru) poate evolua, lua amploare si , in cele din urma, se poate definitiva in ceva coerent si palpabil

eugend
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 146
Membru din: 15 Ian 2005, 22:24

Mesaj de eugend » 20 Apr 2005, 19:46

povesti! ce-i vechi tot vechi ramane. ca o masina veche, o vopsesti si apare rugina imediat , schimbi volanul si se rupe bara de directie. va spun eu care am fost cenzor la asociatia din judet si m-am retras de frica sa nu ma puna sa platesc si eu cind cei in drept vor da curs nenumaratelor sesizari facute de membrii asociatiei. va trebui luat totul de la capat cu oameni (gospodari)noi ,pe principii noi. dar nu cele practicate la noi in mod curent ,, se salveaza cine poate".

Avatar utilizator
gemba111
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 243
Membru din: 11 Mar 2005, 20:52
Localitate: tg_mures

Mesaj de gemba111 » 20 Apr 2005, 21:30

discutiile acestea sau purtat la nivel national.cum spune si eugen,nu ajunge sa schimbi oamenii ca ramin regulile vechi . trebuie o restructurare din temelii. cind spun asta ma refer la disparitia AGVPS, cu oameni cu tot.altfel ramane virusul,si pericolul de infectare a celorlalti.

Vectrex94
senior
senior
Mesaje: 434
Membru din: 31 Ian 2005, 19:45
Localitate: Tg Mures
Contact:

Mesaj de Vectrex94 » 20 Apr 2005, 23:43

Atata timp cat oamenii AGVPS-ului sunt mana-n mana cu braconierii, 'oamenii de afaceri', si cu italienii care vin la noi in tara la 'vanatoare',iar la granitza sunt prinsi cu sute de prepelite si alte 'trofee', nu avem ce discuta cu vechiul sistem. Aici avem nevoie de oameni care sunt specializati in domeniu,nu de niste lacomi, ca sunt destui oameni,sa zic asa tineri care au un profil terminat,cu brio inca, si nu-si gasesc de lucru in domeniu din cauza acestor oameni care cred ca se pot catara tot mai sus intr-o conducere.
Eu atunci as fi multumit daca ar exista separat o asociatei de vanatri, si de pescari:atunci as sti ca dau banii pe ce trebuie,nu pe protocoale si vanatoare din care se imbogatesc altii,bineinteles daca si conducerea ar face treaba a la carte.

Luci
veteran
veteran
Mesaje: 617
Membru din: 07 Iul 2004, 11:53
Localitate: Cluj

Mesaj de Luci » 21 Apr 2005, 08:40

Am inteles punctele de vedere ca degeaba schimbi oamenii ca raman structuri vechi. Dar, oamenii noi alesi ar putea schimba din legislatia interna si adusa la un nivel modern dpdv al pretentiilor noastre. Se poate face, tot de la centru separarea de vanatori si schimbarea anumitor aspecte de ce tin de normele interne. Comparata mea mi s-a parut suficient de sugestieva cu plecatul locatarilor din bloc daca nu le place o conducere... Totusi exita o structura a AGVPS-ului care functioneaza, locatii, modalitati de comunicare, etc. Schimbati oamenii si pusi altii buni cu adevarati, acestia pot ajusta ce e necesar si pot face schimbarile de rigoare. Banuiesc ca , in conformitate cu statutul ( pe care eu nu prea il cunosc) si un fel de hai sa-i spun "revolutie" prin petitii si strangere de semnaturi cu inaintare in instanta daca e cazul s-ar rezolva mai repede si mai usor decat formarea de o noua asociatie, de a se forma reprezentarile locale, inchegarea lor, a capacitatii lor de decizie si a credibilitatii lor...
E un punct de vedere... mie mi se pare mai constructiv. Dupa cum vedeti, mai multe discutii au avut, rezultatul lor, din pacate, pana acum, e steril :?

Avatar utilizator
razvan m.
veteran
veteran
Mesaje: 4456
Membru din: 18 Oct 2004, 17:24
Localitate: arad
Contact:

Mesaj de razvan m. » 21 Apr 2005, 09:44

Chestia asta cu structura prea veche si intepenita pentru a mai putea fi folosita la ceva bun este simpla gargara.

Organele de conducere ale oricarei asociatii - deci si cele ale pescarilor si vanatorilor - sunt adunarea generala (organul decizional) si consiliul director (organul executiv).

Deciziile hotaratoare pentru bunul mers al asociatiei sunt luate de adunarea generala, adica de toti membrii asociatiei. Consiliul director nu poate face ce doreste.
Si daca totusi o face, el poate fi schimbat dupa sau chiar inainte de finalizarea mandatului de catre adunarea generala.

Problema este alta insa, zic eu. Membrii asociatiilor nu prea se cunosc intre ei si nici nu prea sunt interesati sa se cunoasca. Daca s-ar organiza intalniri in acest scop, unde sa se discute problemele pescarilor, s-ar putea gasi si solutii juridice pentru a se schimba starea actuala. Pescarii ar putea alege ei conducerea asociatiei, pentru a nu mai fi calariti de vanatori. Faptul ca pescarii, in prezent, nu se prea conosc spre deosebire de vanatori se datoreaza si diferentelor dintre cele doua activitati. La vanatoare se merge cu grupa (turma as zice eu), pe cand la pescuit nu.

Dar pentru asta este nevoie de un singur lucru: IMPLICARE. Cat dintre noi sunt dispusi sa se implice ? Foarte putini. Asta se vede din situatia in care ne aflam.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Avatar utilizator
gemba111
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 243
Membru din: 11 Mar 2005, 20:52
Localitate: tg_mures

Mesaj de gemba111 » 22 Apr 2005, 11:19

Dar pentru asta este nevoie de un singur lucru: IMPLICARE. Cat dintre noi sunt dispusi sa se implice ? Foarte putini. Asta se vede din situatia in care ne aflam.


imi pare rau dar trebuie sa te contrazic. sunt foarte multi dispusi sa se implice,dar nu stiu de unde sa inceapa. treaba cum ca adunarea generala ia decizii,este foarte adevarat,dar cei din conducere sunt citiva,de ani buni, care practic nici nu au legatura cu pescuitul.pescarii care sunt direct interesati de aceste decizii habar nu au cind si la ce data se intrunestc acesti domni pentru simplul motiv ca anuntul se face la un ziar local cu un tiraj extrem de mic. si chiar daca ar sti tot nu ar putea face nimic pentru ca se acceapta la discutii numai mermbrii delegati de catre pescari.este corect?
asa ca ajungem de unde am pornit . trebuie sa dispara acesti oameni cu tot cu asociatiile lor. nu schimbari,ca sa nu avem ce regreta la urma,ca in politica.

Avatar utilizator
Borealis Fly
veteran
veteran
Mesaje: 506
Membru din: 28 Iun 2004, 08:57
Localitate: NYKOPING; SUEDIA
Contact:

Mesaj de Borealis Fly » 23 Apr 2005, 10:02

Prieteni, nu credeti ca in primul rand Pescarii ar trebui sa aibe o asociatie de sine statatoare? :)
Fir intins!
Borealis F

Avatar utilizator
gemba111
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 243
Membru din: 11 Mar 2005, 20:52
Localitate: tg_mures

Mesaj de gemba111 » 23 Apr 2005, 20:52

Prieteni, nu credeti ca in primul rand Pescarii ar trebui sa aibe o asociatie de sine statatoare?


ba da tocmai asta e idea.

marcelm
junior
junior
Mesaje: 41
Membru din: 08 Mar 2005, 09:17
Localitate: Düsseldorf

Mesaj de marcelm » 23 Apr 2005, 21:19

gemba are dreptate. agvps-ul asta este ceva rudimentar care a functionat numai dupa sistemul centralizat comunist. asa o osociatie nu are cum si nu are nici interesul sa faca ceva pt. pescari si nici pt mediul inconjurator.
as putea sa dau exemplul nemtilor care nu cunosc asemenea asociatii. apele sint arendate de catre asociatii de pescari locali care platesc o suma pe an si din banii adunati se fac populari cu peste, lucrari de amenajare, etc. pt apele mai mari, sa spunem Rhinul, sint raspunzatoare primariile pe raza carora trece aceasta apa. Si aici exista o taxa pt. pescuit pe an la nivel de land, iar din acesti bani se fac populari cu peste se fac tot felul de controale in ce priveste calitatea apei fauna si flora ca si braconajul. Tot aceste primarii elibereaza si permisele de pescuit in urma unui curs si unui examen, permise care sint valabile si pt. apele arendate de asociatii. Politia fluviala apare la cea mai mica sesizare de braconaj sau poluare Mai multe asociatii mici pot controla mai bine apele pe care le au in arenda si ar avea si interesul ca sa nu existe braconaj si poate ca si C & R ar face ca costurile sa fie minime.
Nu vad cum ar putea face fata un agvps la asemenea munca si organizare

Scrie răspuns