discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
mariush
- senior

am pierdut anul acesta prin ianuarie voblerul meu preferat,un biban de la STORM(lightning shad) cu care am prins un salau de 8 kg si imi venea sa pling de ciuda ca nu am cu ce sa-l scot din apa.drept urmare m-am pus a doua zi pe confectionat si experimentat tot felul de dezgatatoare,m-am inspirat si de pe internet.de atunci si pana acum mi-am salvat din apa 4 voblere si am pierdut 1 si 1 twister.m-am gandit sa postez aici niste poze pentru cei ce vor sa-si faca

[/img]

am testat doar pe uscat si pe acestea

[/img]
-
MARIUS POPA
- veteran

si care-i metoda prin care se dezgata, nu am incercat niciodata, desi stiam ca exista asa ceva

.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
Chief
- veteran

-
Unul aduce cu ala de la daiwa. Ma intereseaza si pe mine eficienta, pana atunci pot spune ca sunt foarte ingenioase si sunt convins ca sunt folositoare. In principiu se leaga cu o sfoara si se agata de firul tinut prizonier pentru a aluneca pana la locul agataturii in speranta ca voblerul se va fi agatat de dezagatator. De acolo se trage de sfoara.
-
mariush
- senior

principiul este foarte simplu:se agata de partea din spate o sfoara destul de puternica dar cat mai subtire pentru a nu o duce apa mai ales unde este curent mare iar firul se pune linga piciorusul inelului de sus si se invarte spre dreapta pana ajunge in interior dupa care se lasa sa mearga pe fir pana la vobler,dar atentie este foarte important sa incerca-ti aceasta manevra din mai multe unghiuri in functie de distanta la care se afla voblerul(oricum daca distanta este mai mare 5 metri sansele de recuperare scad cosiderabil datorita elasticitatii firului si greutatii dezgatatorului).trebuie insistat.modelul din mijloc(din poze)stie sa agate creanga,sac(din astia am scos cei mai multi),inclusiv ancora voblerului.toate modelele de mai sus sunt concepute pentru pescuitul de pe mal,pentru barca treaba este cat se poate de simpla.merita sa incerca-ti! eu personal cand mi le-am facut am mers pe idea ca din 5 daca scot 1 sunt foarte multumit dar raportul a fost exact invers! va urez bafta si sunt curios care seamana cu cel de la DAIWA?
-
misulian
- utilizator constant

-
Interesant, am si eu da alt model si inca nu am reusit sa recuperez nici un vobler, oricum cel din imaginea 3 pare promitator.
Puteti estima greutatea lestului, asa macar ochiometric ?
Numai bine
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
-
mariush
- senior

sincer nu le-am cantarit dar sunt undeva intre 60-100 grame.eu zic sa-l incerci pe cel din mijloc,este mult mai mai eficace,cel din imaginea 3 agata doar ancora si ca sa fiu sincer eu m-am oprit la cel din mijloc,celelalte si care le voi mai face sunt asa doar ca sa vad eu cate modele ar putea sa iasa (aproape ca am facut o pasiune din asta

)
-
misulian
- utilizator constant

-
nu ne dai si niste detalii despre confectionare, macar la cel care zici tu ca e cel mai eficient(prima imagine, altreilea de sus in jos, sau cel putin asa am inteles eu). Vad ca are ceva piulita, dar parca corpul este acoperit cu plumb.
Multumiri
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.
-
mariush
- senior

primele care le-am facut aveau greutati detasabile dar din practica am constatat ca daca nu are gretate destula nu ajunge la vobler(in apa curgatoare mai ales),iar daca este prea mare se culca pe fundul apei inainte de a ajunge la vobler.
-
mariush
- senior

ziceam de cel din imaginea a 2-a(cel singur) si promit ca maine am sa fac niste poze cu toate etapele ca sa se vada mai bine,dar in principiu sa stii ca se poate face in foarte multe feluri.eu am ales sa lucrez o ora pe o matrita in care torn plumbul si asa am scapat de atatea gauri si filete mai ales ca am facut pana acuma cel putin 20 de astfel de dezgatatoare pe care le-am facut cadou prietenilor.
-
dan bobei
- veteran

-
Interesante modele, daca sunt la fel de eficiente pe cum arata e bine.
mariush scrie:eu personal cand mi le-am facut am mers pe idea ca din 5 daca scot 1 sunt foarte multumit dar raportul a fost exact invers!
Cum ai reusit?